În contextul războiului din Ucraina: Mai fac sau nu mai fac românii rezervări de vacanță?

De când a început războiul în Ucraina, rezervările pentru vacanțe în țară și în străinătate au scăzut, potrivit reprezentanților agențiilor de turism.

Alin Burcea, vicepreședinte al ANAT, Asociația Națională a Agențiilor de Turism, a solicitat instituțiilor statului să grăbească emiterea voucherelor de vacanță, care ar încuraja oamenii să facă din nou rezervări.

„De o lună de zile, rezervările au scăzut, atât pe extern cât ce ne interesează pe noi în această discuție, pe intern, eu zic că undeva scădere la 40%. Nu că n-ar vrea să meargă, sunt speriați, asta e problema panicii”, a declarat Alin Burcea pentru Radio Europa FM.

Delta Dunării, aproape de Ucraina

Și în Delta Dunării unele rezervări au fost anulate, potrivit aceleiași surse și după cum a declarat Dragoș Anastasiu, președintele de Onoare al Alianței pentru Turism: „Delta Dunării, că suntem foarte aproape de Ucraina, sunt foarte puține anulări, dar ca tot ce înseamnă turismul românesc a fost o stagnare.

Primele zile de război aproape zero, acum suntem la aproape 40-50% la ce ar trebui să fie, dar eu mă aștept ca lucrurile astea să revină, mesajele noastre de încredere să ajungă unde trebuie să ajungă”.

Ciucă spune că țara noastră este sigură

În altă ordine de idei, dar pe aceeași temă, Invitat la conferința organizată de Alianța pentru Turism, premierul Nicolae Ciucă a ținut să le transmită tuturor românilor că țara noastră este sigură, chiar dacă avem un război la granița de nord: „Vorbeam de agresiunea care se petrece la granița noastră și există această tendință ca oamenii să creadă că se pot confrunta cu o anumită stare de nesiguranță. Ceea ce vreau eu să spun acum și ceea ce cred că este foarte important de menționat este faptul că România este o țară sigură.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole