Cum ai grijă de plantele tale de apartament vara, pe căldură mare

Vara, plantele au nevoie de multă apă, aceasta deoarece temperaturile crescute duc la o uscare rapidă a solului, așa că trebuie udate mai des decât în alte perioade ale anului.

Fiecare plantă de apartament necesită îngrijiri proprii, dar e bine de știut că majoritatea florilor trebuie udate vara o dată pe zi, preferabil seară sau dimineață, când este mai răcoare. Totuși, de ce ar fi bine să le udați în mod special dimineața? Deoarece în timpul zilei soarele este puternic și le afectează.

Dacă nu știai, pentru hrănirea plantelor de apartament în timpul verii poți apela la produse din fitofarmacie și din magazine cu produse pentru casă și grădina. Poți apela și la soluții naturale. Cum ar fi o lingură de zaț de cafea în pământul plantei, care poate face minuni.

Sau apa cu zahăr, și ea benefică, la fel și cojile de ou pisate sau drojdia.

Nu uitați: înainte de a așeza ghivecele în dreptul geamului, trebuie să fiți atenți dacă plantelor respective le priește să stea la soare.

Specialiștii spun că ar fi bine ca pe timpul verii să aveți în casă arbuști de apartament sau orice plante cărora le place soarele. Astfel plantele se vor bucura de soare și pe deasupra  vor absorbi o parte din căldura ce poate exista în apartament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...