Cum ar putea fi eliberate secțiile ATI? Medicii din Timișoara folosesc un nou tratament

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara folosesc un nou tratament cu anticorpi monoclonali care, susțin aceștia, ar putea elibera secțiile de Terapie Intensivă.

Medicii din Timişoara vin cu o alternativă la Remdesivir, un tratament din ce în ce mai greu de procurat în România.

Aceștia au inclus în schema de tratament aplicată pacienților infectați cu Covid-19 un medicament folosit de regulă în tratarea inflamaţiilor generale.

„Sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilaţie mecanică la pacienţii infectaţi cu SARS CoV-2 care au fost diagnosticaţi cu pneumonie. Anticorpii monoclonali imită anticorpii generaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului”, se arată în comunicat.

Tratamentul folosit în cazul pacienților cu Covid-19 de la Timișoara a dus la ameliorarea stării de sănătate a bolnavilor. Medicamentul a dat randament atât pentru bolavii cu forme moderate, cât și la cei cu forme severe

Medicii susțin că acest tratament poate fi soluția pentru ca secțiile de Terapie Intesivă să fie eliberate. Asta deoarece administrarea tratamentului se poate face fără mutarea pacientului la ATI, așa cum e procedura în cazul Ramdevisirului și al plasmei.

„Avantajul este că poate fi administrat pe secţie şi nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, şi atunci se degrevează Secţia de Terapie Intensiva de aceste cazuri”, a explicat conf. dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase Timişoara.

Până în prezent aproximativ 100 de persoane infectate cu Covid-19 au fost tratate la  Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara prin administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...