Cum arată o zi de școală în Ucraina, în ciuda războiului

Chiar dacă este război, copiii din Ucraina își continuă școala. Jurnaliștii de la Euronews au realizat un reportaj, la fața locului, despre cum arată o zi de școală în Ucraina, în ciuda războiului și a bombardamentelor.

Într-un cartier din Kiev, copii ucraineni de școală primară merg la cursuri câteva zile pe săptămână.

În programul acestei după-amieze: pregătirea unui gem din fructele de sorban (rowan) – mere suculente, de culoare roșu-portocaliu –  culese înainte. Oalele sunt trimise soldaților pe front.

”Avem un coleg de clasă al cărui părinte este pe front. Și noi îi vom trimite gem pregătit de noi”, explică unul dintre școlari.  

Într-o altă clasă, se fac lumânări pentru a-i ajuta pe soldații din tranșee să aibă lumină. Astfel, elevii contribuie cu puterile lor și în modul lor specific la susținerea celor de pe front.

La câteva sute de kilometri depărtare, în satele din apropierea liniei de front, educatorii și elevii au fost nevoiți să se adapteze la condiții și mai dificile.

O școala din regiunea Donețk, aflată sub control ucrainean, a fost lovită de bomabardamentele rusești. Totuși, profesorul Oleksandr Pogorielov continuă să țină cursuri: când școala a fost distrusă, am decis să predau la domiciliul elevilor, în așa fel încât ei să interacționeze. Este mai bine să ții cursuri ”față în față” cu copiii, decât online.

În Ucraina, anul școlar continuă, deși este război.

Potrivit ONU, învățământul a fost puternic perturbat de invazia rusă pentru 5,3 milioane de copii din Ucraina. În prezent, peste 600.000 dintre acești copii învață într-o țară vecină.

Citește și Americanii înclină puternic balanța în război. Vor trimite tancuri Abrams în Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...