Cum au apărut poliţiştii din comuna Matca, în paginile unei publicaţii englezeşti

Publicat: 04 nov. 2021, 19:30, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Cum au apărut poliţiştii din comuna Matca, în paginile unei publicaţii englezeşti

Poliţiştii din comuna Matca au apărut în paginile unei publicaţii englezeşti după ce au recuperat o motocicletă furată de la un britanic în anul 2020, potrivit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Conform sursei citate, într-un articol apărut într-o publicaţie din Marea Britanie, din data de 3 noiembrie, este relatată povestea unui britanic care a reuşit, cu ajutorul poliţiştilor din comuna Matca, să-şi recupereze motocicleta sustrasă, în anul 2020, din garajul locuinţei sale, din Anglia. În data de 18 octombrie, acesta s-a prezentat la sediul Postului de Poliţie Matca, povestindu-le poliţiştilor despre incidentul petrecut în anul 2020 şi prezentându-le reclamaţia depusă la autorităţile britanice.

Totodată, el a relatat că a găsit pe un site de vânzări un anunţ în care o persoană vindea o motocicletă identică cu cea sustrasă, anunţul provenind din zona municipiului Tecuci.

De la o persoană necunoscută

În urma activităţilor investigative, poliţiştii Postului de Poliţie Matca au stabilit că motocicleta se află la locuinţa unui bărbat, de 28 de ani, din localitate, acesta declarând că ar fi achiziţionat-o, în cursul anului 2020, din târgul auto de pe raza municipiului Focşani, de la o persoană necunoscută, căreia i-ar fi plătit suma de 2.000 de euro şi cu care nu ar fi încheiat niciun act de vânzare-cumpărare.

Poliţiştii au ridicat motocicleta, care s-a dovedit a fi cea sustrasă din Anglia, şi au înapoiat-o proprietarului, urmând ca cercetările să stabilească modul în care vehiculul a ajuns în posesia cetăţeanului din Matca.