Cum au evoluat geamurile termopan in ultimii ani?

Acum cativa ani, rar vedeai geamuri termopan. Acestea erau folosite in primul rand de cei care aveau un buget mai mare. Dar, tehnologia a evoluat si acum tot mai multi oameni folosesc geamuri termopan pentru a creste eficienta casei. Ferestrele cu geam dublu ofera doua straturi de sticla, care ajuta la limitarea cantitatii de caldura transferata in interiorul sau exteriorul casei, cu pana la 70%.

De asemenea, astazi, termopanele previn transformarea condensului de pe suprafata interioara a sticlei in picaturi de apa. Acest lucru nu era in trecut, iar aparitia fenomenului de condensare era inevitabila. In ultimii ani, pe piata au existat mult mai multe optiuni cand vine vorba de geamuri termopan. Acest lucru a contribuit la cresterea gradului de constientizare si a interesului consumatorilor pentru aceste tipuri de ferestre gealan. Din ce in ce mai multi proprietari cumpara geamuri termopan datorita noii tehnologii, mai sigure si eficiente din punct de vedere energetic. Acum exista o varietate de optiuni disponibile, iar acest lucru poate fi vazut ca o indicatie a cat de mult a progresat industria de la inceputurile sale si pana in prezent.

In fiecare an, vedem o multime de schimbari pe piata ferestrelor cu geam termopan – este o tehnologie care evolueaza intr-un ritm rapid. Odata cu progresele in fabricarea sticlei, acum exista multe mai multe optiuni disponibile pentru consumatori. Piata ferestrelor cu geam termopan a evoluat in ultimii ani, producatorii oferind o gama mai larga de produse si progrese tehnice care au adus schimbari in modul in care sunt instalate ferestrele.

O mai buna izolare termica si acustica

Tot in zilele noastre, datorita acestei evolutii incredibile a tehnologiei si a aplicarii sale moderne, noile ferestre realizeaza o izolare termica si acustica excelenta, niveluri ridicate de siguranta si protectie eficienta impotriva radiatiilor solare. Termopanele actuale permit sa va bucurati de lumina, temperaturi optime in interior si o izolare fonica exceptionala.

Geamuri cu mai multe camere

Acum cativa ani erau mai putine optiuni pentru termopane. De exemplu, existau geamuri din 2 folii, iar acum gasim modele cu mai multe camere. Recomandat este ca termopanele sa aiba un numar mai mare de camere, pentru o eficienta maxima. In functie de numarul camerelor, se determina grosimea termopanelor. Mai multe detalii pe blog-ul Gealan.

Grosimi mai mari

In anii precedenti, nu aveam la dispozitie multe optiuni ale grosimii profilului, dar, in zilele actuale, putem alege o grosime cat mai buna pentru a spori eficienta termopanelor. Grosimea termopanului este data de distanta dintre interiorul si exteriorul acestuia. Aceasta are o importanta mai mare fata de numarul de camere. Astfel, daca alegeti un numar mare de camere, dar pastrati aceeasi adancime a profilului, capacitatea de izolare pe care termopanele trebuie sa o ofere, se va diminua considerabil.

 

O mai buna eficienta termica

Aici intra eficienta sticlei, a ferestrei si a ramei profilului. Fiecare dintre aceste 3 elemente contribuie la un randament termic maxim, de aceea trebuie acordata atentie fiecarui aspect in parte. Daca in trecut nu beneficiam de cea mai buna izolare termica, astazi, lucrurile se schimba in favoarea noastra. Coeficientul de transfer termic este cel care conteaza extrem de mult. Afirmam acest lucru intrucat multi considera faptul ca numarul de camere izolatoare din profil, sunt cele care ofera un transfer termic ideal. Cu cat un coeficient de transfer termic are o valoare mai mica, cu atat pierderile de caldura vor fi mai mici.

Tehnologia se schimba des, iar noi trebuie sa tinem pasul cu ea si cu inovatiile. Nici geamurile termopane nu se lasa mai prejos, acestea beneficiind de multe schimbari de-a lungul anilor. Aceste modificari au condus la un grad mai mare al eficientei termopanelor, pentru ca noi sa ne putem bucura pe deplin de toate imbunatatirile care au fost facute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...