Cum au profitat românii de criza pandemiei de coronavirus: Au obținut ajutoare de la stat în baza unor documente false

Patru persoane sunt urmărite penal pentru că în baza unor documente false au obţinut ajutoare de la stat ce în mod normal erau destinate acelor activităţi ce au fost afectate de criza sanitară și de pandemia de coronavirus.

Cele patru persoane vizate în dosar sunt din București. Acum acestea sunt puse sub acuzare pentru înşelăciune şi fals.

„Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei au început urmărirea penală faţă de patru persoane, acuzate de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri în formă continuată”, anunţă Parchetul într-un comunicat

În ultimele luni aceste persoane au depus în repetate rânduri la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială mai multe documente false. În total 80 de persoane au beneficiat de ajutoarele acordate de autorităţi.

„În perioada martie 2020-ianuarie 2021 cei patru inculpaţi au indus în eroare Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că peste 80 de persoane în numele cărora au falsificat mai multe contracte de prestări servicii artistice şi declaraţii pe propria răspundere sunt eligibili pentru a primi indemnizaţia de sprijin COVID 19 pentru domeniile de activitate restricţionate de autorităţi în valoare de aproximativ 4000 de lei pe lună, sumă din care au perceput un comision variabil se până la 1200 de le lunar prejudiciind astfel bugetul de stat”, au reţinut procurorii în ordonanţa încheiată. 

Trei dintre inculpaţi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Săptămâna trecută în Bucureşti şi în Călăraşi au avut loc nouă percheziții domiciliare. Au fost verificate locuințele persoanelor suspectate că au primit ilegal din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială sume de 4.500 de lei lunar, reprezentând indemnizaţii de sprijin în contextul pandemiei de COVID-19, cei vizaţi fiind cântăreţi.

La acel moment Poliţia anunţa că „în perioada martie 2020- prezent, 11 persoane, folosind documente falsificate, au solicitat  şi primit din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, în valoare de 4.500 lei/ lună”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...