Cum funcționează vaccinul Rusiei, într-o singură doză

Rusia a anunțat aprobarea unei versiuni „light” a vaccinului său emblematic împotriva Covid-19, Sputnik V, care este administrat într-o singură doză împotriva tulpinii de bază.

Potrivit AFP, această aprobare a fost anunțată în același timp de proiectanții vaccinului și de vicepremierul rus responsabil cu sănătatea, Tatiana Golikova, în cadrul unei întâlniri cu președintele Vladimir Putin, difuzată la televizor.

Potrivit Fondului rus de investiții directe (RDIF), care finanțează dezvoltarea vaccinului, Sputnik Light este eficient cu 79,4%, comparativ cu 91,6% pentru versiunea sa cu două doze.

Merge la export

Vaccinul Sputnik Light se bazează pe o platformă vectorială adenovirală umană bine cercetată, care s-a dovedit a fi sigură și eficientă”, a continuat RDIF într-o declarație, adăugând că costul acestei versiuni a injecției va fi „mai mic de 10 dolari„.

Potrivit lui Alexandre Guintsbourg, directorul centrului de cercetare din Moscova Gamaleïa aflat spatele vaccinului rus, Sputnik Light va permite „imunizarea mai rapidă a grupurilor de populație mai mari și va sprijini niveluri ridicate de imunitate la cei care au fost deja contaminați”.

Directorul RDIF, Kirill Dmitriev, citat și el în declarație, consideră că această versiune „reduce semnificativ probabilitatea ca îmbolnăvirile severe să ducă la spitalizare”.

Potrivit acestuia, Sputnik V cu două doze „va rămâne principala sursă de vaccinare în Rusia, în timp ce Sputnik Light va fi exportat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...