Cum îl lăuda Vasile Dîncu pe Nicolae Ceaușescu în Scînteia tineretului

Actualul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, unul dintre cei mai controversați politicieni de la noi care nu a câștigat nicio bătălie politică dar a fost impus în Guvern și Parlament, a fost un mare fan al lui Nicolae Ceaușescu încă din coplilărie.

”Cînd îi urez tovarășului Nicolae Ceaușescu ani mulți, am marea credință că fac această urare poporului”

Pe 18 ianuarie 1978 Vasile Dâncu, avea 17 ani și în Scînteia tineretului apărea o scrisoare de mulțumire și totodată de felicitare adresată lui Nicolae Ceaușescu care peste câteva zile urma să aniverseze ziua de naștere (vezi documentul în facsimil).

Practic era o osana la adresa fostului lider comunist. Scrisoarea de preamărire intitulată ”Cînd îi urez tovarășului Nicolae Ceaușescu ani mulți, am marea credință că fac această urare poporului” era semnată de poetul-țăran Vasile Dâncu din satul Runcu-Salvei, județul Bistrița Năsăud.

”Cînd îi urez tovarășului Nicolae Ceaușescu, simplu ca pe la noi, să trăiască ani mulți, am marea credință că fac această urare poporului român. Urându-i putere de muncă, am marea credință că rostesc un legâmânt al muncii libere… Sunt convins că poezia pe care sufletul nostru o cântă n-ar fi fost posibilă fără perspectiva pe care a deschis-o vremurilor noastre tovarășul Nicolae Ceaușescu”, scria, în 1978, în Scînteia tineretului poetul-țăran Vasile Dâncu, care astăzi este ministrul Apărării și președintele Consiliului Național al PSD. Adică, la vremuri noi, tot noi!

Articol Vasile Dîncu

4 COMENTARII

  1. BRUXELLES, 11 ian (Reuters) – Executivul Uniunii Europene urmează să ceară Poloniei să plătească în următoarele săptămâni amenzi de aproximativ 70 de milioane de euro (80 de milioane de dolari) pentru că nu a renunțat la un sistem contencios de disciplinare a judecătorilor, au declarat surse pentru Reuters.
    11 ianuarie a fost termenul limită pentru ca guvernul naționalist din Polonia să spună Comisiei când și cum intenționează să desființeze Camera de disciplină a Curții Supreme a Poloniei, pe care instanța supremă a UE a dispus suspendarea.

    Varșovia a refuzat deja să țină seama de decizia Curții Europene de Justiție din Luxemburg, care a aprobat apoi o amendă de 1 milion de euro pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...