Noi începuturi: Principalele elemente cu care Polonia dorește să „derusifice” economia

Polonia va acţiona pentru a-şi ”derusifica” economia, a promis vineri premierul Mateusz Morawiecki, care a precizat că ţara sa va construi noi gazoducte pentru a anula dependenţa energetică de Rusia, informează Reuters.

Printre elementele principale ale începutului derusificării economiei poloneze se mai numără și fermierii. Mai precis, şeful executivului polonez a afirmat că fermierii vor primi subvenţii care să compenseze creşterea preţurilor fertilizatorilor, astfel încât preţul produselor agricole şi al alimentelor să nu crească. Morawiecki a spus că aşteaptă o decizie a Comisiei Europene de interzicere a importurilor de cărbune din Rusia.

Pe de altă parte, premierul Poloniei a anunţat că la viitorul summit NATO, din 24 martie, ţara sa prezenta în mod oficial o propunere de trimitere a unei misiuni internaţionale de pace în Ucraina. Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, lider al partidului de guvernământ Lege şi Justiţie, a reiterat ideea unei misiuni de pace cu ocazia unei vizite făcute marţi la Kiev alături de premierul Morawiecki şi de şefii guvernelor din Cehia şi Slovenia, în numele Uniunii Europene.

Forţele armate ruse au lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ‘‘operaţiune militară specială” pentru ‘‘denazificarea” ţării vecine. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole