Cum l-a făcut Putin președinte al Ceceniei pe Ramzan Ahmatovici Kadîrov

Știați că tatăl lui Ramzan Ahmatovici Kadîrov, actualul lider al cecenilor, a fost primul președinte al Ceceniei? De 15 ani conduce Cecenia, stat unde a fost pus la conducere cu sprijinul incontestabil al președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Ramzan Ahmatovici Kadîrov, în vârstă de aproape 46 de ani, conduce Cecenia de la vârsta de 30 de ani. Liderul cecen s-a născut în lcoalitatea Țentoroi-Iurt, din districtul Gudermessk, ca ca aparținut de fosta Republică Autonomă Sovietică Socialistă Ceceno-Ingușă. Un lucru interesant este faptul că și tatăl lui Ramzan a fost primul președinte Ceceniei.

Președintele Ahmad Kadîrov, tatăl lui Ramzan Ahmatovici Kadîrov, a fost asasinat la data de 9 mai 2004, pe un stadion de fotbal din Groznîi, capitala Ceceniei. La vremea aceea, Ramzan Ahmatovici nu putea fi președinte, în locul tatălui său, pentru că nu avea împlinită vârsta de 30 de ani ca să poată să dețină cea mai înaltă funcție în stat, potrivit Constituției Ceceniei.

Imediat după atentatul în care a murit Ahmad Kadîrov, președintele rus, Vladimir Putin, l-a primit la Kremlin pe Ramzan Ahmatovici Kadîrov și i-a promis absolut toată suținerea lui. La un an de la atentatul de pe stadionul din Groznîi, Serghei Abramov, prim-ministrul Ceceniei, este grav rănit după ce este implicat într-un aparent accident rutier. În consecință, președintele Alu Alhanov îl numește pe Ramzan Kadîrov prim-ministru interimar. În anul 2006, Kadîrov fiul devine secretar al filialei regionale a partidului „Rusia Unită”. În același an, Abramov își dă demisia, iar Ramzan preia funcția de prim-ministru.

Ramzan Kadîrov și-a dorit mere să fie președintele Ceceniei


În 2006, Ramzan Kadîrov vrea să obțină mai multă putere și să devină conducătorul suprem al statului. Președintele țării de la acea vreme, Alu Alhanov, s-a opus extinderii puterikor lui Ramzan, care era prim-ministru. Pe 5 octombrie a împlinit 30 de ani și, astfel, a putut să candideze la alegerile prezidențiale din Cecenia.
În 2007, Alu Alhanov și-a dat demisia din funcția de președinte al Ceceniei. Atunci, Vladimir Putin l-a numit pe Ramzan Kadîrov președinte interimar al Ceceniei. Pe 2 martie 2007, Ramzan Kadîrov, cu o majoritate covârșitoare (56 din din 58 de voturi), este numit președintele Ceceniei. Ajuns președinte, Kadîrov semnează mai multe decrete cu privire la lupta împotriva terorismului. Numărul atentatelor pe teritoriul statului cecen scade considerabil, dar tot au rămas la un număr foarte mare, de câteva zeci pe an.


Ce atentate s-au produs pentru uciderea lui Ramzan Kadîrov


Pe 12 mai 2000 persoane necunoscute organizează un atentat. În apropierea automobilului în care se afla Ramzan Kadîrov se produce o explozie, acesta alegându-se cu răni ușoare. Învinuit de organizarea tentativei de omor este Aslan Maskhadov, unul dintre liderii mișcării de obținere a independenței. Un alt atentat are loc pe 16 ianuarie 2001.

Teroriștii pun o bombă în rețeaua de canalizare de sub autostrada federală Caucaz, pe unde urma să treacă Ramzan Kadîrov. Tânărul președinte și persoanele care îl însoțeau se aleg și de această dată cu răni ușoare. Pe 30 septembrie 2002, persoane necunoscute deschid focul asupra mașinii în care se afla Kadîrov fiul. În urma atentatului unul dintre subalternii săi este rănit. Pe 27 iulie 2003 în districtul Kurcialoevski este organizat un alt atentat. Atentatorul sinucigaș și o localnică și-au pierdut viața în urma exploziei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...