Cum ne ferim casa și mașina de hoți cât timp suntem în vacanță

Vara aceasta, majoritatea dintre noi alegem să plecăm în vacanțe. La ce ne gândim mai puțin când vine vorba de astfel de excapade este o posibilă intrare prin efracție a unui hoț.

Astfel, polițiștii avertizează că în perioada concediilor, casele și mașinile sunt mai expuse în fața hoților care profită de orice să se facă nevăzuți cu televizoare, laptop-uri sau bijuterii găsite în imobil sau autoturism.

Există și soluții simple, sugerate chiar de oamenii legii, care ne ajută să plecăm liniștiți în concediu.

Cel mai indicat ar fi, chiar dacă suntem plecați în vacanță să nu le lăsăm impresia hoților că nu suntem acasă. Pentru asta un bec trebuie să rămână aprins și să nu postăm pe rețelele de socializare cât timp suntem în vacanță. De asemenea, ar fi indicat ca geamurile să fie închise.

Cum să te asiguri că hoții nu-ți vor sparge mașina cât timp ești în vacanță

În aceste cazuri, polițiștii vin cu sfaturi care să îi împiedice pe hoți să îți spargă mașina cât timp tu te relaxezi în vacanță.

Recomandăm cetățenilor să nu își lase cheile în contact să asigure geamul și autoturismul, chiar dacă lipsesc puțin timp. Apoi să nu lase genți, bijuterii aparatură în interiorul mașinii”, a precizat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Cum să te ferești de hoții de buzunare

Un moment de neatenție ne poate lăsa fără geantă, portofel și telefon chiar și în piață, mai ales dacă este aglomerat. Pentru a evita acest lucru trebuie să fim atenți tot timpul la bunurile pe care le avem și la oamenii din jur, informează Digi24.

Furturile din locuințe, mașini și din buzunare au scăzut în 2020, în perioada în care măsuri mai aspre impuse de autorități pentru combaterea pandemiei au fost în vigoare. Cele din locuințe, de exemplu, au scăzut în Capitală cu aproape 20% față de 2019.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole