Cum poți reduce riscul de demență fără medicamente

Cercetările efectuate la University of East Anglia arată că putem reduce riscul de demență consumând zilnic 100 de grame de merișoare, fructe capabile să îmbunătățească performanța cognitivă.

Autorii acestei descoperiri spun că merișoarele fiind  bogate în antioxidanți contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge (LDL), acesta din urmă fiind asociat cu un risc mai mare de a dezvolta demență.

Scanările RMN au dovedit că persoanele care au obiceiul de a mânca merișoare au un flux sanguin mai bun spre zone importante ale creierului. În plus, aceste persoane prezintă și un nivel al colesterolului rău cu 9% mai mic.

Colesterolul „rău” se poate întări și poate forma plăci în artere, reducând fluxul de sânge către creier, subliniază dr. Tudor Ciprut, medic primar radiologie-imagistică medicală/PET-CT.

Merișoarele conțin minerale valoroase (calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, zinc, mangan, fosfor), sunt bogate în vitaminele A,B,C și E. Datorită conținutului bogat în flavonoizi, întăresc pereții vaselor de sânge, reducând riscul de boli vasculare. De asemenea, merișoarele au efect bactericid, sunt antiinflamatoare și întăresc sistemul imunitar.

Pentru a profita de beneficiile merișoarelor, medicii ne recomandă să le mâncăm proaspete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...