Cum procedăm în cazul în care ne infectăm cu Covid-19 după prima doză de vaccin

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a vorbit despre ce trebuie să facă o persoană în cazul în care s-a vaccinat împotriva COVID-19, iar mai apoi s-a infectat cu virusul.

Pacientul care trece prin așa ceva, trebuie să aștepte să se vindece, după care să se prezinte în centrul de vaccinare pentru a primi și a doua doză, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

”Există două modalități de a face acest lucru. Pentru situația în care am făcut prima doză și se constată că ne-am infectat. Așteptăm să ne vindecăm și, după ce ne-am vindecat, ne programăm la a doua doză.  Există o funcțiune specială pentru aceste situații, astfel că, pentru persoanele care au efectuat prima doză și au depășit termenul rapelului, intră în platformă și se programează. Condiția este să fie același centru de vaccinare, platforma îți permite să te înscrii la vaccinare, oricând în zilele următoare, chiar dacă nu este un loc disponibil acolo. Ideea este să te poți vaccina cu rapel și să finalizezi schema terapeutică cât mai repede. Dacă nu, la fel se poate face apelând la centrul de vaccinare unde ne-am vaccinat, explicăm situația și nu vor fi probleme”, a explicat Andrei Baciu pentru Antena 3.

În ceea ce privește efectuarea rapelului la un interval de timp mai scurt decât cel recomandat, Andrei Baciu a explicat că se poate face acest lucru, numai în cazuri excepționale.

”Când există o situație obiectivă, pentru fiecare vaccin există un interval în care se poate administra doza de rapel. Dar trebuie să existe realmente elemente obiective și semnificative”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...