Cum puteți experimenta un viitor mai ROZ

„Petrecem mult timp cu partenerii noștri. Aceasta ne-ar putea încuraja să facem exerciții fizice, să mâncăm mai sănătos sau să ne reamintim să ne luăm medicamentele. Când partenerul dvs. de viață este optimist și sănătos, aceasta poate duce la rezultate bune în viața voastră. De fapt, astfel experimentați un viitor mai roz, trăiți mai mult și opriți boli cognitive”.

Aceasta spune coautorul unui studiu interesant, William Chopik, doctor, profesor și asistent de psihologie la Michigan State University. Despre ce este vorba? Dacă partenerul dvs. de viațăeste un optimist, prin natura lui, nu numai că vă ajută să vedeți partea frumoasă a vieții, dar vă protejează și de boala Alzheimer, potrivit studiului Universității din Michigan.

Îmbătrânirea alături de un optimist ar ajuta la eliminarea problemelor de sănătate, în special a bolii Alzheimer. Este ceea ce au relevat cercetătorii americani, după ce au urmărit aproape 45.000 de cupluri heterosexuale, timp de 8 ani. După ce au măsurat optimismul participanților și au evaluat funcțiile cognitive, la fiecare doi ani, oamenii de știință au descoperit o legătură potențială între a fi căsătorit cu cineva pozitiv și debutul ulterior al demenței și al altor afecțiuni ale creierului, potrivit Medical News Today.

Jocurile minții, sportul și mâncarea sănătoasă

William Chopik, profesor asistent de psihologie și coautor al studiului, explică mai mult. El subliniază că petrecem mult timp cu partenerii noștri, iar ei ne pot încuraja să facem multe lucruri. “Când partenerul dvs. este optimist și sănătos, asta aduce beneficii similare pentru propria viață. Împreună, cu voie bună, aveți un viitor mai luminos, trăind mai mult și evitând bolile cognitive”, spune Chopik. Într-adevăr, a trăi alături de cineva pozitiv, activ și fericit ar ajuta la adoptarea (și menținerea) obiceiurilor mai sănătoase, cum ar fi jocurile minții, sportul și mâncarea sănătoasă. Stilul de viață joacă un rol important în prevenirea demenței și a bolii Alzheimer. „Optimiștii dau un exemplu, iar partenerii le lor urmează exemplul”, concluzionează expertul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...