Cum s-a văzut protestul fermierilor la Buzău. Sute de utilaje au blocat DN2 E85 (VIDEO)

Publicat: 08 apr. 2023, 21:30, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Cum s-a văzut protestul fermierilor la Buzău. Sute de utilaje au blocat DN2 E85 (VIDEO)

Peste 100 de utilaje agricole și autoturisme au blocat mai multe drumuri în județul Buzău. Mii de fermieri au ieșit în stradă în toată țara din cauza preţurilor de dumping ale produselor agricole ucrainene. Mai mult de atât, fermierii sunt nemulţumiţi și de soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar românesc, pe fondul problemelor cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Mai mulți fermieri din județul Buzău au organizat, vineri, un protest pe drumul național DN2 E85 și DN22. În timpul marșului cu utilaje agricole, fermierii au blocat temporar traficul camioanelor încărcate cu cereale din Ucraina, pe drumul tranzitat frecvent de acestea.

Peste o sută de utilaje agricole au circulat încolonate cu o viteză de 5km/h pe șoseaua europeană E85. Traficul rutier pe șoseaua care leagă Muntenia de Moldova a fost perturbat timp de câteva zeci de minute.

Fermierii acuză faptul că afacerile le-au fost afectate serios după izbucnirea războiului din Ucraina. Ei spun că, în urma unor facilități acordate fermierilor din această țară, grânele dar și alte produse agricole ale acestora sunt comercializate la prețuri mult mai mici decât cele practicate în țara noastră.