Cum să bei whisky?

Un whisky bun este un deliciu. Poți să savurezi o astfel de băutură, să o admiri, să-i inspiri aromele și să îi apreciezi notele subtile ale buchetului. Este convenabil să-l sorbi seara în timp ce citești o carte sau vizionezi un film.

Amestec sau simplu?

Prin urmare, ținând cont de toate cele de mai sus, putem concluziona că un whisky joacă un rol important aici. Mass-media, cu videoclipurile lor muzicale, emisiunile TV, filmele și fotografiile, ne-a insuflat stereotipul conform căruia whisky-ul se bea dintr-un pahar de sticlă și, în plus, cu adăugarea de cuburi mari de gheață și turnarea de Coca Cola peste tot. Cu siguranță nu te descurajez, dacă îți place gustul whisky-ului cu cola și gheață, te rog să bei, dar nu ar trebui să folosești o băutură scumpă pentru un astfel de cocktail. Adevărul să fie spus, există atât de mult zahăr în cola încât îneacă aroma atunci când este amestecat în băutură.

Acum să vedem de ce nu poți adăuga gheață la whisky

Această băutură are o aromă bogată și strălucitoare, evaporarea ei are loc la temperatura camerei. Prin urmare, pentru a savura un whisky bun, acesta nu trebuie răcit, așa că nu depozita sticla la frigider, darămite la congelator. Gheața va opri evaporarea și astfel va ucide jumătate din frumusețe și, în plus, foarte curând va începe să se topească și va lăsa să intre multă apă, după care gustul se va deteriora. Iar mirosul și gustul sunt principalele componente ale whisky-ului, pentru care este atât de iubit.

Fiecare băutură serioasă are propria sa formă de sticlă, de exemplu, coniac sau pahare de vin. În ciuda faptului că whisky-ul este cel mai adesea asociat cu un pahar de sticlă, cea mai corectă capacitate este considerată glencairn. Și nu numai că acest pahar este considerat cel mai potrivit, pentru că tocmai în acesta poți concentra mirosul băuturii și cum ar trebui să-ți placă.

Când ai stabilit deja din ce recipient să bei apa vieții și cu ce, poți trece chiar la procesul de consum al acesteia. Trebuie remarcat faptul că whisky-ul, spre deosebire de vodcă, nu se bea dintr-o dată. Mai corect ar fi să sorbi puțin. Unul sau două pahare vor fi așadar suficiente pentru o seară.

La început, dacă vrei doar să te obișnuiești cu o băutură precum whisky-ul și să-ți dai seama, bea-o cu înghițituri mici, câteva picături sunt suficiente pentru a acoperi palatul, limba și a-i simți gustul. Pe BoozeTowngăsești o gamă variată de whisky de calitate.

Mai trebuie spuse câteva cuvinte despre mâncarea cu care este combinat whisky-ul. Se dovedește că nu este acceptat să iei această băutură, deoarece mâncarea înfundă papilele gustative și astfel strică întregul ritual. Dar dacă vrei să experimentezi noi fațete și combinații de gusturi în timp ce sorbi o băutură afumată scumpă, atunci ar trebui să rămâi la mâncarea care nu va domina senzațiile după gust. Mulți recomandă stridiile, midii sau șunca. Ei bine, cel mai important, ar trebui să fie ceva ușor – nu super dulce și nu super gras sau sărat. De exemplu, nucile, fructele uscate sau feliile de mere vor funcționa bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...