Cum să îți sporești confortul și starea de bine în dormitor?

Dormitorul este încăperea unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului liber, iar asta face ca amenajarea sa să fie și mai importantă. Este locul unde ne relaxăm la final de zi, unde luăm ocazional micul dejun în unele dimineți de duminică, unde citim cartea preferată și tot locul unde ne recuperăm atunci când starea noastră de sănătate a avut de suferit.
Pentru că dormitorul este atât de important pentru dispoziția, sănătatea și starea noastră de zi cu zi, trebuie să planificăm o amenajare atentă. Iată câteva modalități prin care puteți să vă sporiți confortul în dormitor:

Alegeți patul perfect

Atunci când proiectați un dormitor, cea mai importantă piesă de mobilier este patul. Acesta va fi punctul focal al camerei, așa că trebuie să ne ofere un somn de cea mai bună calitate, dar totodată trebuie să fie și estetic. Optați pentru cel mai calitativ pat dormitor pe care vi-l puteți permite și nu veți regreta această decizie niciodată. Apoi, poziționați patul astfel încât să fie primul lucru pe care îl vedeți atunci când deschideți ușa dormitorului. Un pat frumos, cu așternuturi excelente face ca întreg dormitorul să pară mai confortabil și chiar luxos. Pentru ca privirea să vă fie atrasă către pat, alegeți o tăblie mare, vopsiți peretele din spatele patului într-o culoare atractivă sau agățați o piesă artistică, cum ar fi o fotografie sau un tablou. Orice truc ați folosi, vă va atrage privirea către pat.

Investiți într-o saltea de calitate înaltă

Dacă ați ales un pat grozav, nu faceți greșeala de a opta pentru o saltea mai puțin calitativă. Dimpotrivă, salteaua are un impact uriaș asupra modului în care ne odihnim și cât de revigorați ne trezim. O saltea grozavă care ne oferă sprijinul de care avem nevoie este imperativă pentru un somn bun. Explorați cu atenție gama de saltele disponibile și alegeți salteaua care corespunde nevoilor personale și modului în care dormiți. Viețile noastre care sunt atât de ocupate devin mult mai grele atunci când nu ne odihnim bine, de aici și importanța de a vă alege o saltea care să vă susțină corpul.

 

Selectați o schemă de culori relaxantă

Poate fi dificil să selectați o paletă cromatică ideală pentru dormitor, deoarece neutrele sunt foarte calmante, dar pe de altă parte mulți dintre noi iubim și culorile. Ceea ce puteți face este să optați pentru o bază neutră, cum ar fi alb sau gri, după care să adăugați un strop de culoare pentru a oferi dormitorului mai multă vitalitate și personalitate. Dormitoarele gri sunt foarte în tendință, însă o încăpere complet gri poate fi destul de mohorâtă, așa că adăguați o notă de culoare, cum ar fi o lenjerie de pat de un galben pai, o draperie colorată sau câteva accesorii vesele.

Nu în ultimul rând, faceți patul în fiecare zi. Găsiți câteva lenjerii de pat care vă plac și amenajați camera în jurul acestora. Optați pentru lenjerii de pat din 100% bumbac, deoarece este un material respirabil și rezistă testului timpului.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole