Cum se calculează indicele cazurilor noi de coronavirus la mia de locuitori

Premierul Ludovic Orban a declarat în ședința de guvern de miercuri că indicele cumulat al cazurilor noi de coronavirus la mia de locuitori se calculează raportat la numărul persoanelor actualizat săptămânal de Evidența Populației.

“Ieri a fost o dezbatere în media, aici, domnule ministru al Sănătăţii, şi dumneavoastră, şi domnul ministru Vela, şi eu am declarat public că numărul de persoane dintr-o localitate pe baza căruia se decide indicele este cel care există la Evidenţa Populaţiei. Se ştie că, săptămânal, în ziua de luni se actualizează pe baza datelor de la Evidenţa Populaţiei numărul de cetăţeni dintr-o localitate”, a spus Orban în ședința de guvern de miercuri.

Premierul a explicat că de acest indice trebuie să se țină cont fiindcă este cel mai aproape de realitate, „pentru că Evidenţa Populaţiei ştie foarte clar cine are domiciliu, cine are rezidenţă în localitatea respective”.

Orban i-a cerut ministrului Tătaru să nu mai tolereze ca angajați ai INSP să furnizeze informații publice care nu respectă deciziile Guvernului.

„Tocmai din acest motiv am decis împreună cu Ministerul de Interne să înscriem foarte clar acest lucru în anexa Hotărârii de Guvern ca să se ştie limpede că indicele se calculează raportat la populaţia care este actualizată săptămânal de către Evidenţa Populaţiei”, a precizat Ludovic Orban, miercuri, în şedinţa de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole