Cum se dezactivează serviciul Ro Alert de pe iPhone și orice telefon cu Android

Plouă afară, vă uitați pe geam, constatați acest lucru, dar, dintr-o dată auziți o alarmă puternică la telefon, care anunță un mesaj primit de la serviciul Ro-Alert că a început ploaia? Sunt mulți care sunt deranjați de acest lucru și nu știu cum să-și seteze telefonul pentru a nu mai primi aceste mesaje.

Este destul de periculos, totuși, să dezactivăm mesajele de la Ro-Alert, pentru că, de multe ori acesta ne informează asupra unor calamități naturale, incendii sau prezența unor animale sălbatice și periculoase în prezența noastră, spun specialiștii.

Cum poți dezactiva mesajele de tip Ro Alert de pe Samsung și telefoane cu Android

Deși autoritățile emit astfel de avertismente și mesaje în cazuri cu impact semnificativ în opinia lor, în unele cazuri ele sunt primite mai târziu sau de către utilizatorii de telefoae mobile, care nu se află neapărat în zona vizată de alertă.

Pentru a scăpa de sunetul sâcâitor al alarmei care însoțește mesajul Ro-Alert, tot ce trebuie să faci este să accesezi setările telefonului tău. În cazul în  are utilizați un telefon cu sistem Android, trebuie să intrați în Aplicații și Notificări, apoi în Alerte de urgență Wireless, unde aveți opțiunea de a dezactiva Alerte Amber sau Pericole Externe. Apăsați Dezactivează.

Cum dezactivezi Serviciul Ro Alert de pe iPhone

În cazul în care aveți un telefon iPhone, care utilizează iOS, intrați în Configurări, dați scroll până jos, unde veți găsi opțiunea Alerte Guvernamentale. Dați click pe ea și apăsați Dezactivează Alertă Externă, Alertă Amber.

În cazul în care vă răzgândiți și doriți să aveți din nou activ pe telefon Serviciul Ro Alert, intrați în Configurări și, la Alerte Amber sau Alertă Externă, bifați Activează.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...