Cum se dezvoltă zonele rurale din Ungaria

20,93 miliarde euro vor veni din UE şi din resurse interne prin Politica agricolă comună (PAC), până în 2027, pentru a consolida şi dezvolta zonele rurale din Ungaria.

Este o decizie istorică pentru agricultura, industria alimentară şi aşezările rurale din Ungaria faptul că statul ungar va oferi cel mai mare nivel de cofinanţare naţională din Uniunea Europeană, din bugetul propriu, pe lângă fondurile de dezvoltare rurală ale UE, transmite agenția maghiară de știri MTI. Astfel, începând din 2021, Guvernul ungar va suplimenta cu 80% resursele care provin din pilonul de dezvoltare rurală al Politicii agricole comune, în loc de sprijinul de 17,5% faţă de anii precedenţi. În perioada 2014-2020, niciun stat membru nu a adăugat aşa de mulţi bani din propriul buget fondurilor de dezvoltare rurală ale UE şi este puţin probabil să facă acest lucru în viitor.

În urma deciziei Guvernului, 4 265 de miliarde de forinţi (11,85 miliarde euro) vor fi cheltuite pentru dezvoltarea zonei rurale, a agriculturii şi a industriei alimentare din Ungaria, în următorii şapte ani. Acest lucru va tripla resursele actualului program de dezvoltare rurală faţă de perioada 2014-2020 şi va reînnoi Ungaria rurală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...