Cum se explică? ABBA, unul dintre cele mai de succes grupuri pop din toate timpurile (VIDEO)

Este deja de notorietate faptul că ABBA, unul dintre cele mai de succes grupuri pop din toate timpurile, a anunțat că, pentru prima dată în 40 de ani, revine cu un concert revoluționar în care cei patru membri, Agnetha, Bjorn, Benny și Anni-Fridavor susține un show live digital (cu avataruri…) și vor lansa un nou material discografic.

Chiar dacă după ce se produc toate acestea au anunțat că se despart definitiv, magia rămâne veșnic! La 40 de ani de la anteriorul material discografic, „The Visitors”, ABBA nu doar că a înregistrat două cântece noi, „I Still Have Faith In You” și „Don’t Shut Me Down”, dar cei patru membri au lucrat la un album întreg. Înregistrat în studioul lui Benny din Stockholm, materialul „Voyage” va fi lansat la nivel internațional pe 5 noiembrie, alături de Universal Music Group. ABBA Voyage va începe pe 27 mai 2022, la ABBA Arena, un spațiu cu o capacitate de 3.000 locuri din cadrul Queen Elizabeth Olympic Park, Londra. Biletele au fost puse în vânzare pe 7 septembrie, însă preînregistrările se pot realiza pe abbavoyage.com.

Cu aproape 400 de milioane de albume vândute în întreaga lume, 17 hit-uri nr. 1 și peste 16 milioane de stream-uri săptămânal, ABBA este unul dintre cele mai de succes grupuri muzicale din lume, din toate timpurile. Încă de la descoperirea lor cu piesa „Waterloo”, în 1974, muzica ABBA a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume.

Cum se explică toată această magie care dăinuie în jurul grupului de atâta timp? E adevărat: muzica lor e minunată, ei sunt minunați, dar cum?

Mărturiile stau mărturie

Magia ABBA și eforturile imense ale întregii echipe magnifice ating astăzi o etapă mult așteptată. A putea împărtăși, în sfârșit, acest efort cu toată lumea este un moment de care suntem mândri și abia așteptăm să vă urăm bun venit pe arena noastră din estul Londrei, un loc în care suntem atât de fericiți că suntem”, au declarat producătorii Svana Gisla și Ludvig Andersson. “Am văzut ABBA câștigând concursul Eurovision în 1974 și niciodată nu mi-am imaginat că 47 de ani mai târziu voi fi alături de ei în această călătorie extraordinară. Viața este uneori ciudată și minunată”, spune Baillie Walsh, director.

Imaginați-vă: crescând în nordul Angliei în anii ’70 și învățând să dansezi în sală pe cântecele incredibile ale ABBA. Aveam 8 ani și eram total transportat. Avansează rapid până în 2020, fiind în Suedia și dansând cu ABBA – în viața reală! Aceasta e magia ABBA. Am împărtășit multe aventuri creative și vesele cu o echipă îndrăzneață pentru a face imposibilul posibil pentru ABBA Voyage: magie tehnologică, imersiune de vârf și inovație de divertisment. Și încă în inima ei plină de foc, avem pur și simplu melodii noi, mișcări noi, melodii clasice, mișcări clasice: ABBA este DANS și va fi întotdeauna. Ne vedem pe ringul de dans”, spune Wayne McGregor, coregraf.

Încă de la începutul carierei mele și având privilegiul de a lucra direct cu ei de mulți ani de atunci, a fost o bucurie extraordinară să fiu înconjurat de ABBA și muzica lor. Creativitatea lor nemărginită și melodiile atemporale ne fac să dorim să ne parteneriem cu ei în tot ceea ce fac, pentru că știm că va fi pur și simplu grozav”, este de părere Sir Lucian Grainge, președinte și CEO, Universal Music Group.

Își vor urmări eul digital

Astăzi, cântecele pe care le-au creat – scrise și produse de Benny Andersson și Björn Ulvaeus și interpretate vocal cu pasiune și angajament de Agnetha Fältskog și Anni-Frid „Frida” Lyngstad – sunt considerate ca o parte importantă a istoriei muzicale internaționale.

În secolul 21, ABBA este mai populară ca niciodată. ABBA Gold, lansat inițial în 1992, și-a trecut recent cea de-a 1000-a săptămână în topul albumelor din Marea Britanie, primul album din istorie care a atins această etapă. Conținutul care utilizează hashtagul #ABBA pe TikTok a atins recent un miliard de vizualizări, fără că catalogul să fie disponibil oficial pe platformă. ABBA a fost introdusă în Rock N’Roll Hall of Fame în 2010, iar „Dancing Queen”’, una dintre cele mai îndrăgite melodii, a fost adăugată în GRAMMY Hall of Fame, în 2015. “A trecut ceva timp de când am făcut muzică împreună. Aproape 40 de ani, de fapt. Am făcut o pauză în primăvara anului 1982 și acum am decis că este timpul să o încheiem. Oamenii spun că este o nebunie să aștepți mai mult de 40 de ani între albume, așa că am înregistrat o continuare a „The Visitors”. Ca să spunem adevărul, principala inspirație pentru a înregistra din nou vine din implicarea noastră în crearea celui mai ciudat și spectaculos concert la care ai putea visa vreodată”, spun acum membrii trupei.

Ceea ce nu foarte multă lume a înțeles, este că ABBA nu vor fi prezenți fizic pe scenă! Iată ce spun chiar ei: „Vom putea să ne așezăm în public și să ne urmărim eul nostru digital, care ne interpretează melodiile pe o scenă, dintr-o arenă personalizată din Londra, în primăvara anului viitor. Ciudat și minunat! Pentru toți cei care cu răbdare ne-ați urmărit într-un fel sau altul în ultimele decenii: Vă mulțumim că așteptați – este timpul să înceapă o nouă călătorie. Cu ajutorul sinelui nostru mai tânăr, călătorim în viitor. Nu este ușor de explicat, dar nu s-a făcut până acum”.

Nu în ultimul rând adaugă: „Sperăm să vă vedem în „Arena ABBA” și da, pentru că am infuzat o mare parte din sufletele noastre în acele avataruri. Nu este o exagerare să spunem că ne-am întors “, au transmis fanilor membrii ABBA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...