Cum se împart funcțiile de secretar de stat între filialele Partidului Național Liberal

Ludovic Orban a a avut astăzi o întâlnire importantă cu liderii din teritoriu în care s-au stabilit criteriile după care vor fi împărțite funcțiile de secretari de stat, prefecți și reprezentanți la agenții și oficii.

Conform unor surse citate de Adevărul, primele 20 de filiale care au avut cele mai bune rezultate la alegeri vor primi câte un secretar de stat și două poziții în conducerea unor agenții sau oficii de stat.

Filialele cu cele mai slabe rezultate vor primi doar câte o funcție de secretar de stat. De asemenea, vor fi filiale, cele cu rezultate medii, care vor primi o funcție de secretar de stat și una de conducere într-o agenție.

Bătălia pe prefecți

În ceea ce privește numirea prefecților, sursele Adevărul arată că filialele cu scoruri foarte bune ar putea avea și prefecți din ograda proprie. Numai că, în acest caz al prefecților, sursele Puterea.ro spun altceva.

Mai exact, USR Plus ar putea accepta împărțirea secretarilor de stat și a șefilor de agenții, dar cere o contrapondere în numirea prefecților. Mai exact, așa cum filiala de la Giurgiu a PNL, care a obținut cel mai bun scor la alegeri din țară, ar putea avea un prefect de la USR, la fel vor păți și alte județe.

Sursele noastre arată că majoritatea județelor din Ardeal, inclusiv Bihor și Timiș, vor avea prefecți de la USR Plus. Județe unde președinții Consiliilor Județene aparține PNL, nu USR.

Rămâne de văzut cum se vor finaliza negocierile dintre PNL, USR Plus și UDMR, dar deocamdată liderii din teritoriu ai PNL nu sunt deloc mulțumiți de modul în care Ludovic Orban a gestionat negocierile până acum.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole