Cum se poate transforma acoperișul blocului în locul unde îți bei cafeaua

Publicat: 18 mai 2021, 00:03, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
Cum se poate transforma acoperișul blocului în locul unde îți bei cafeaua

Bucureștiul este una dintre cele mai poluate capitale europene, după cum o demonstrează și statisticile din ultimul timp. Motivele au fost și sunt des discutate: de la trafi și până la deșeuri ori tăieri de arbori, totul conlucrează pentru o atmosteră din ce în ce mai poluată.

De aceea se caută diverse solții, iar unele dintre ele chiar dacă par la prima vedere un pic SF se pot pune în practică. O soluție pe care edilii marilor aglomerări urbane din țările europene au adoptat-o deja este construirea de terase verzi pe acoperișul blocurilor. La noi, câțiva tineri din București au renunțat să mai aștepte planurile primarilor si au creat Asociația Cartier Aviației.

Poți să simți miros de plante

Astfel, potrivit Europa FM, au decis sa faca ei înșiși grădini pe terasele câtorva blocuri din Capitală, unde poți să simți miros de plante și flori sau să-ți bei cafeaua ăn timp ce citești liniștit o carte. În Misiunea Verde descoperim Acoperișul Verde, ideea simplă, dar eficientă, care transforma terasa blocului într-o gură de Oxigen.

Deja există trei astfel de acoperișuri verzi în București si Asociația Cartier Aviației e pregatită să dezvolte proiectul. În plus, inițiatorul acestei idei, Octavian Pascu, este de părere că beneficiile acoperișurilor verzi pentru un oraș ca București sunt remarcabile.

Cu puțină imaginație și ceva muncă

Octavian Pascu a crescut în cartierul bucureștean Militari, dar s-a mutat în Aviației pe când era în gimnaziu. Mai toată familia lui e din București și iubește orașul ăsta, cu toate ale lui. L-a văzut în creștere, apoi sufocat de aglomerație și de praf, dar nu s-a gândit niciodată să renunțe la el.

Împreună cu câțiva prieteni – unii antreprenori, alții lucrători în domeniul aviației sau IT-iști – a creat acum trei ani Asociația Cartier Aviației , ce-și propune să găsească soluții de revitalizare urbană. Vor să găsească modele de bune practici pe care să le pună pe masă în discuțiile cu primăriile și să arate ce se poate face cu puțină imaginație și ceva muncă.