Cum se recuperează activistul rus Alexei Navalnîi, după greva foamei

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, se recuperează după ce a fost în greva foamei și va avea de acum posibilitatea de a comunica cu familia sa.

Astfel a informat agenția de presă TASS. Agenția l-a citat pe Alexander Kalashnikov, șeful Serviciului penitenciar rus, spunând că Navalnîi mănâncă normal, iar greutatea sa este de 82 kg.

Aleksandr Kalaşnikov a mai a declarat că opozantul lui Vladimir Putin şi-a revenit „mai mult sau mai puţin” după greva foamei, terminată după mai bine de trei săptămâni, pe 23 aprilie.

A încetat după ce medicii au spus că va muri

Opozantul în vârstă de 44 de ani, suferind de dureri acute la coloana vertebrală şi picioare, a intrat în greva foamei pe 31 martie, pentru a protesta faţă de condiţiile de detenţie. Pe 23 aprilie, după mai bine de trei săptămâni de greva foamei, Aleksei Navalnîi a anunțat că renunță la forma de protest, după ce medicii l-au avertizat că ar putea să moară.

Navalnîi, cel mai marcant critic din Rusia al preşedintelui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2 ani şi jumătate într-o colonie penitenciară pentru acuzaţii de fraudă datând din 2014, pe care opozantul le denunţă ca motivate politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole