Cum se simt cei doi români care sunt infectați cu Omicron

Cei doi pacienți confirmați cu varianta Omicron a SARS-CoV2 – o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud – sunt în stare foarte bună. Unul dintre ei este asimptomatic, iar celălalt are simptome foarte ușoare, de „răceală banală”, a afirmat duminică ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El a spus că sunt analizate diferite scenarii și vor fi decise măsuri temporare pentru a limita răspândirea acestei variante în România.

„În cazul celor două persoane, simptomele sunt minore. Persoana din Bârlad este asimpromatică, iar celaltă are simtome minore, de răceală banală”, a afirmat Rafila, duminică dimineață.

El a precizat că ambii pacienți erau vaccinați împotriva COVID-19.

De la ora 11.00, la guvern va avea loc o ședință convocată de premierul Nicolae Ciucă cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, în contextul confirmării în România a primelor două cazuri de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2.

Rafila a spus că va fi făcută o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care trebuie impuse în România pentru a limita posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid.

„Trebuie să luăm măsuri temporare până ne lămurim ce este cu această tulpină, pentru că avem extrem de puține informații (…) Analizăm diverse scenarii, astfel încât să găsim un set de propuneri pentru limitarea transmiterii acestei tulpini.

Aplicabilitatea măsurilor este un element care trebuie luat în considerare”, a mai spus Rafila, duminică.

2 COMENTARII

 1. Duminica ! Pacientul cu o raceala banala, Luni – urmeaza, externarea din spital, Marti – pacientul mort la domiciliu.
  Cauzele mortii – neglijenta si ne-tratare corespunzatoare, lipsa banilor pentru medicament strict necesar.
  Din 14 milioane de locuitori „Romania” inca isi mai permite luxul, saracia si exterminarea poporului.

 2. TOKYO – De asemenea, Japonia a interzis noile intrări ale străinilor din întreaga lume.
  India, Grecia și România, precum și patru state din SUA, vor fi adăugate duminică pe lista Japoniei a locurilor din care cetățenii japonezi și rezidenții străini care se întorc vor fi supuși unor cerințe mai stricte de carantină, ca parte a eforturilor de prevenire a răspândirii variantei Omicron. coronavirusul.
  Călătorii din cele trei țări, Colorado, Hawaii, Minnesota și New York vor trebui să petreacă trei zile din perioada de carantină de două săptămâni în unități desemnate de guvern.
  Un număr de țări, inclusiv Austria, Ecuador și Franța, sunt deja sub aceeași regulă de trei zile, iar alte zeci sunt supuse unor cerințe mai stricte de carantină, cum ar fi ca călătorii să rămână în unități desemnate de guvern timp de 10 zile.

  Patriarhia Română s-a opus obligației certificatului digital UE COVID pentru cler sau credincioși . „Așa cum acest certificat nu este necesar pentru accesul cetățenilor la magazine alimentare, farmacii, spitale pentru că satisfac nevoile esențiale ale cetățenilor, la fel participarea fizică a credincioșilor la slujbele din lăcașurile de cult răspunde unei nevoi vitale de hrană spirituală și sănătate. . Prin rugăciunea comună în biserică, credinciosul intră în comuniune cu Dumnezeu și cu aproapele, tămăduindu-și sufletul de frica de boală și de moarte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...