Cum se vor organiza evenimentele private în următoarea perioadă/ Florin Cîțu: Decizia aparține organizatorilor

Premierul României, Florin Cîțu, a făcut mai multe declarații vineri, la Suceava, acolo unde s-a aflat pentru a vizita primul centru drive thru de vaccinare.

Premierul a evidențiat rata de vaccinare în județul Suceava, a vorbit despre explozia creșterii economice în următorii patru ani, în condițiile în  care  INS a anunţat creşterea câştigului salarial mediu nominal net, iar  puterea de cumpărare a românilor creşte semnificativ.

Prim-ministrul a vorbit, de asemena,  și despre raportul publicat, vineri, de Ministerul Sănătății, subliniind că între cele două platforme există o compatibilitate de 90%.

Florin Cîțu: Foarte mulți români s-au vaccinat

„Nu am mai fost în Suceava de când eram copil. Am observat că municipiul Suceava  a atins pragul de 30% de vaccinare, iar județul peste 16%. Este important să avem un centru de vaccinare drive thru. Înțeleg că a început un maraton al vaccinării. Foarte mulți români s-au vaccinat. Este important că toți să își convingă apropiații să se vaccineze. (…)”, a declarat oficialul.

Șeful Executivului spune că atât fondurile europene, banii din PNRR, cât și bugetul de stat vor determina că în următorii patru ani să existe o explozie a creșterii economice

„Am pregătit măsurile economice. Trebuie să trecem de această perioada, numai printr-o campanie de vaccinare. Lucrurile arată foarte bine în economie. Venitul și puterea de cumpărare cresc. Avem investiții în creștere, sunt 29.2 miliarde de euro din PNRR pe care îi așteptăm, 46 de miliarde – fonduri europene- și bugetul de stat”, a mai spus oficialul.

Premierul a vorbit, din nou, despre diferența deceselor Covid-19, raportate de cele două platforme, subliniind că există o compatibilitate de peste 90%.

„Am spus și ieri,  doamna ministru a prezentat raportul înteleg că e nevoie de mai multe informații. Între Corona Forms și INS există o compatibilitate de peste 90%. Trebuie să vedem de ce a existat această diferența, care există în toate statele membre. Atunci când calculăm rata de pozitivare, am inclus. sunt sigur că doamna ministru va prezenta de fiecare dată informații noi”, a explicat oficialul.

Vineri va avea loc şedinţa Executivului, în care urmează să fie aprobate măsurile de relaxare a restricţiilor, care vor intra în vigoare începând de sâmbătă.

„Azi vom avea o ședința de guvern privind anularea restricțiilor pe noapte, a celor din magazine, purtarea măștii. Le vom explica în hotărâre de guvern. Azi decidem pentru mâine, urmând pentru data de  1 iunie, care se va întâmpla dacă vom avea o rată de vaccinare mai bună decât ne așteptăm. Am luat această decizie pentru că am avut rata de vaccinare și pozitivare bună.

Ne uităm și la rata de pozitivare. Dacă campania nu merge în direcția corectă, vom trage frână de mâna, adică vom relaxa mai ușor aceste măsuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...