Cum va fi ajutat sectorul privat de măsurile anunțate de coaliție. Detalii oferite de Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a oferit detalii despre măsurile destinate sectorului privat din pachetul anunțat în această săptămână de liderii coaliției, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan, unde a vorbit și despre situația industriei alimentare.

Întrebat pe B1 TV cum va fi ajutat sectorul privat de măsurile anunțate de coaliție, liberalul a declarat: „Pentru zona de IMM-uri, sunt 300 de milioane de euro pentru IMM-urile care se confruntă cu aceste dificultăți cauzate de efectele contextului regional tensionat și ale războiului generat de ruși.

Practic, va fi acordat un ajutor de 400.000 de euro pentru fiecare firmă cu cheltuieli de peste 15% la utilități. Programul va intra în vigoare în data de 1 iunie”.

Programul va intra în vigoare cred că la 1 mai

La fel există 200 de milioane de euro pentru stimularea acelor investiții care, spunem noi, au impact major în economie, adică cele în valoare de peste un milion de euro, cu un efect prognozat de noi foarte important pentru dezvoltarea regională, și programul va intra în vigoare cred că la 1 mai, sper să nu greșesc.

La fel e vorba de o schemă de sprijin de 300 de milioane de lei, care vor fi direcționate firmelor din domeniul rutier, transportului rutier de mărfuri și persoane și pentru companiile de transport și distribuție, care sunt afectate de această creștere a prețurilor la combustibil. Aplicarea acestei scheme de sprijin, practic, va acorda un subvenție de 0,50 de lei per litru de carburant și estimăm noi că beneficiarii vor fi peste 4.000 de firme”, a adăugat deputatul.

Purtătorul de cuvânt al PNL spune că și investițiile în derulare sunt importante

„Această măsură de continuare a acestor investiții publice să știți că are în vedere menținerea companiilor la un nivel de lucru intens. Evident, ele sunt afectate de această creștere a prețurilor la materiale, la manoperă, la folosirea utilajelor, la transport. Pentru susținerea acestor investiții publice sunt alocate peste 5 miliarde de lei în acest an, pentru a avea continuitate la toate lucrările care în momentul de față se desfășoară”, a mai spus Ionuț Stroe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...