Cum vă pot scăpa plantele de ceea ce e toxic!

Plantele pe care le aveți în casă, pe balcon sau în grădină – dacă stați la curte,  îmbunătățesc calitatea aerului. Ele pot îmbunătăți sănătatea generală prin menținerea unui mediu care să nu fie toxic și prin 31liminarea poluanților din aerul pe care îl respirați.

De asemenea, ele pot oferi și alte beneficii, cum ar fi creșterea productivității și scăderea nivelului de stres.

Mediile interioare stagnante sunt pline de contaminanți care pot proveni de peste tot – mobilierul, tapițeria, materialele de construcție sintetice și produsele de curățare pot emite anumiți compuși toxici, în timp ce polenul, bacteriile și mucegaiul se pot acumula în spațiile slab aerisite, provocând tot felul de iritații și probleme de sănătate.

Plantele sunt purificatoare naturale

Plantele sunt purificatoare naturale de aer și arată minunat și în interior. Ele  respiră dioxid de carbon, pe care îl transformă în oxigen cu ajutorul luminii (fotosinteza). În 1989, NASA a efectuat un studiu privind aerul curat în asociere cu Associated Landscape Contractors of America, în efortul de a studia efectele plantelor de interior în filtrarea toxinelor și a poluanților din aer.

Acest studiu a demonstrat că toate plantele din casă reduc în mod semnificativ nivelul anumitor contaminanți din aerul din jurul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole