Cum va trece strada pietonul viitorului

În orașul danez Aarhus vor fi testate trecerile de pietoni tridimensionale. Pentru aceasta, în centrul oraşului vor fi redesenate zebrele pietonale obișnuite, acestora urmând să li se adauge iluzia optică de volum.

Noile treceri ar trebui să-i facă pe șoferi să încetinească viteza în zonele aglomerate. Datorită tehnicii 3D aplicate trecerilor, participanţii la trafic le vor putea vedea de la o distanță mai mare decât de obicei. Şoferii și bicicliștii ignoră, adesea, trecerile de pietoni, punând în pericol pietonii care traversează. Această problemă este frecventă în multe orașe din întreaga lume.

Autorii inițiativei speră că zebrele tridimensionale vor ajuta la rezolvarea acesteia. Primele zebre 3D vor apărea pe mai multe străzi centrale ale orașului Aarhus, la sfârșitul lunii septembrie. Acestea vor fi testate până la sfârșitul anului 2024. Dacă numărul accidentelor în zona lor se va reduce, atunci zebrele tridimensionale vor apărea în tot orașul, potrivit Rador.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...