Curentul se scumpeste. Asigura-te ca ai casa bine izolata!

Electricitatea devine mai scumpa. Cautam constant o modalitate de a face casele noastre mai eficiente din punct de vedere energetic. Exista modalitati pe care le puteti folosi pentru a va izola casa. Costul energiei electrice creste intr-un ritm rapid si este important sa intelegeti tipul de izolatie de care aveti nevoie pentru a va asigura ca locuinta este bine izolata.

Materialele de izolare a aerului, cum ar fi fibra de sticla, au doua forme: izolatie de umplere libera (folosita pentru spatii de 1 metru patrat sau mai putin) si izolatie suflata (folosita pentru spatii mai mari de 1 metru patrat). Fibra de sticla este o optiune excelenta pentru proprietarii de case cu mult spatiu in casele lor, care au nevoie de izolatie, dar nu doresc sa cheltuiasca prea multi bani.

Oprirea electrocasnicelor cand nu avem nevoie de ele

Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va mentine factura de energie electrica scazuta atunci cand pretul creste. Acestea includ oprirea aparatelor electrocasnice atunci cand nu aveti nevoie de ele si utilizarea dispozitivelor ce sunt eficiente energetic, cum ar fi lumini LED sau becuri care produc mai putina caldura. De asemenea, modernizarea sau inlocuirea aparatelor mai vechi cu modele mai noi, care ofera eficienta si performanta mai bune, ajuta la diminuarea costurilor facturilor de electricitate.

Inlocuiti vechile geamuri cu termopane

Totodata, asigurati-va ca locuinta este bine izolata, deoarece o izolare mai buna va ajuta la economisirea facturilor la utilitati. Urmatoarele moduri ajuta la o izolare a casei:

1) Protejati-va ferestrele cu perdele sau draperii pentru a evita pierderea caldurii

2)Schimbati geamurile cu unele mai bune

Izolarea termica prin intermediul termopanelor este unul dintre cele mai importante elemente de constructie, rentabile si economice intr-o casa. De fapt, fara izolatie, unele dintre celelalte componente eficiente din punct de vedere energetic ale unei case nu vor functiona asa cum a fost planificat, din cauza pierderilor de energie prin tamplarie.

Termopanele salamander sunt solutia pentru reducerea consumului de energie electrica. Cum pot ele face acest lucru? Acestea pastreaza casa mai rece in timpul verii si mentin caldura in timpul iernii. Astfel, vara vom putea folosi mai putin aerul conditionat, iar iarna, putem porni centrala de mai putine ori.

Termopanele izoleaza temperaturile din casa, iar noi vom plati mai putin la facturile de la electricitate. O locuinta care nu are geamuri din termopane de calitate sau nu are deloc termopane, se va confrunta cu pierderi termice, ceea ce conduce implicit, la costuri mai mari ale facturilor. Mai multe informatii pe blog-ul Salamander.

 

Cand schimbam vechile geamuri cu termopane, confortul din interiorul casei este mult mai mare, fara a fi nevoie sa utilizati prea multa energie pentru a mentine o atmosfera confortabila. Reducerea costurilor de energie electrica este unul dintre principalele motive pentru care proprietarii de case reevalueaza izolarea caselor lor. Indiferent daca construiti o casa noua sau o renovati pe cea actuala, selectarea sistemului de izolatie merita o atentie deosebita.

Adaugarea unei izolatii optime poate oferi economii de energie pe o lunga perioada de timp, imbunatatind in acelasi timp confortul casei.In general, izolatia este instalata intre elementele structurii casei. Pereti, tavane, pardoseli, subsoluri, mansarde si chiar camerele interioare ale casei.

Pe masura ce electricitatea devine din ce in ce mai scumpa, este important sa aveti o casa bine izolata. Casa ar trebui sa fie etansa la intemperii si sa aiba rate scazute de pierderi de caldura. De asemenea, ar trebui sa izolati mansarda pentru a reduce cantitatea de caldura pierduta in lunile de iarna si pentru a face camerele mai calduroase. Acest lucru se poate face prin instalarea de panouri izolatoare, dar si prin schimbarea geamurilor cu unele termopane, de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...