Curtea de Apel a respins contestația Danlin pentru lotul Pietroasele-Buzău al Autostrăzii A7

Pas important pentru deblocarea contractului pe lotul 3 al Autostrăzii Moldovei! Curtea de Apel București a respins, miercuri, după două amânări, contestația constructorului Danlin din județul Neamț. Contestația Danlin viza o clarificare a CNAIR și a fost depusă după ce Nurol a câștigat contractul.

„Contractul pentru ultimul lot al Autostrăzii A7, finanțat prin PNRR, este mai aproape de semnare! Contestația depusă de Compania Danlin XXL SRL la lotul 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești-Buzău a fost respinsă astăzi de Curtea de Apel București”, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

În aceste condiții, a precizat oficialul, s-a intrat în linie dreaptă pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru construcția celor 13,9 km ai acestui lot de autostradă. După semnarea contractului, lansat în licitație la o valoare estimată de 1,16 miliarde de lei (fără TVA), constructorul va avea la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor, conform ziaruldebacau.ro.

„Voi lua toate măsurile legale pentru executarea #cauțiunii depuse de contestatarul Danlin XXL SRL care a produs artificial întârzierea unui proiect extrem de important pentru România!”, a mai declarat managerul CNAIR.

Lotul 3 nu e singura „problemă” pe secțiunea Ploiești – Buzău. Pe primele două loturi, Asocierile Pizzarotti – Retter și Trace – Coni sunt în întârziere și este puțin probabil să respecte termenul contractual mai 2024. De la Buzău la Pașcani (10 loturi și 250 km. lungime) lucrează UMB cu termene cuprinse între 20 și 30 de luni și șanse mari de a finaliza unele tronsoane chiar înainte de termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...