Curtea Penală Internațională: Cât mai rapid, anchetă în Ucraina. ”Crime de război”. ”Crime împotriva umanității”

Deschiderea ”cât mai rapid” a unei anchete asupra situației din Ucraina, a anunțat, luni, procurorul Curții Penale Internaționale (CPI, Karim Khan, care a invocat ”crime de război” și ”crime împotriva umanității”, transmit AFP și Agerpres.

„Sunt convins că există o bază rezonabilă pentru a crede că în Ucraina au fost comise presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii”, a declarat într-un comunicat procurorul CPI.

„Având în vedere extinderea conflictului din ultimele zile, intenţionez ca această anchetă să cuprindă şi toate presupusele noi infracţiuni aflate în jurisdicţia oficiului meu, care sunt comise de orice parte în conflict, oriunde pe teritoriul Ucrainei”, a subliniat Khan.

În decembrie 2020, predecesoarea lui Khan, Fatou Bensouda, a declarat că, din 2014, în Ucraina s-a înregistrat „o gamă largă de comportamente care constituie crime de război şi crime împotriva umanităţii”, solicitând o anchetă completă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...