Curtea Supremă de Justiţie a Ungariei ar putea fi condusă de un maghiar născut la Tg. Mureș

Agenția maghiară de știri MTI a transmis ieri că judecătorul András Zsolt Varga a fost desemnat de preşedintele János Áder în funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie a Ungariei (Kúria). Documentul a fost publicat, luni, pe site-ul Parlamentului ungar, iar András Zsolt Varga a acceptat nominalizarea.

Statutul său juridic a fost suspendat la momentul nominalizării sale, dar András Zsolt Varga s-a angajat să modifice această situaţie înainte de alegerea sa în funcţia de preşedinte. În cazul în care András Zsolt Varga va fi numit, acesta îl va schimba pe Péter Darák, care va ocupa funcţia până la data de 1 ianuarie 2021. Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a Ungariei este ales de Parlament prin vot secret, la propunerea şefului statului, pentru o perioadă de nouă ani.

András Zsolt Varga, licenţiat în drept, a absolvit în 1995 Universitatea „Eötvös Loránd” din Budapesta, ulterior şi-a dat doctoratul tot aici, iar teza de abilitate şi-a susţinut-o la Universitatea Catolică „Pázmány Péter” din Budapesta. El s-a născut la Târgu Mureş și din 2012 este profesor universitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...