Cutremur de 6,3 produs pe insula Creta. Oamenii ies în grabă din locuințe VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 a avut loc marți, 12 octombrie, pe insula grecească Creta, potrivit Centrului Seisomogic Euro-Mediteranean. Este al doilea cutremur cu magnitudine în jur de 6, produs în Creta, în ultimile 16 zile.

Seismul s-a produs la o adâncime de 8 kilometri, iar epicentrul a fost localizat la 124 kilometri sud-est de orașul Heraklion. Mișcarea telurică a fost resimțită puternic în Creta, Rodos, dar și în alte insule din Marea Egee. Undele de șoc au ajuns și în regiunea Attica, unde se află capitala Atena.

Un localnic din Analipsi, de lângă Heraklion, a declarat că seismul s-a simțit puternic, timp de 20 de secunde. O altă persoană din același oraș, care se află la 43 de kilometri de epicentrul cutremurului, a spus că seismul a fost atât de puternic, încât a fost simțit chiar și de cei care se aflau la volan în acele momente.

Deocamdată nu sunt informații că ar fi persoane rănite. Autoritățile din Creta spun că mai multe clădiri s-au crăpat în urma mișcării telurice. 

„Din fericire, se pare că nu au fost pagube importante, deși a fost un cutremur puternic, produs la o adâncime mică”, a declarat Yiannis Leondaraki. El a adăugat că seismul a provocat îngrijorare, deoarece oamenii abia se liniștiseră după cutremurul de acum două săptămâni.

Este al doilea cutremur serios, în două săptămâni

Seismul de marți vine după cel cu magnitudinea de 5,8, produs pe 27 septembrie, în urma căruia o persoană a murit. Un muncitor care lucra la consolidarea unei biserici este persoana care a murit. Alte nouă persoane au fost rănite ușor, a anunţat un reprezentant al Protecţiei Civile elene. Imaginile difuzate atunci de televiziunea publică elenă ERT au prezentat pagube importante, în special prăbuşirea unor case vechi din Arkalohori şi din alte sate din regiune, în apropiere de Heraklion.

Două persoane au rămas blocate în interiorul unor clădiri avariate, conform autorităților.

Grecia este străbătută de importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente în această regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...