Cutremur în Giurgiu, după descinderile DIICOT de miercuri: cunoscuți avocați, oameni de afaceri, politicieni și funcționari locali și-au petrecut noaptea în arest

După descinderile DIICOT de ieri, peste 50 de persoane din Giurgiu au fost duse la structura centrală a instituției, în Capitală, iar audierile s-au finalizat cu arestarea unor personaje celebre în Giurgiu.

Printre cei pentru care au fost emise mandate de reținere pe 24 de ore – urmând ca astăzi să fie prezentanți judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile – se numără o cunoscută avocată locală: Crina Stoianovici.

Consilier județean și președinte al organizației de femei PSD, aceasta este cunoscută ca o apropiată a fostului lider Nicolae Bădălău.

Alături de avocata Stoianovici, au fost reținuți și șeful clanului Butoane, Octavian Grecu, alături de copiii si, dar și Iulian Brezae – un om de afaceri cunoscut în oraș – și Coco Mihăilă – un alt afacerist giurgiuvean, prieten bun al primarului sectorului 3, Robert Negoiță și al președintelului Consiliului Județean Călărași Vasile Iliuță (și el, anchetat de omenii legii).

La sediul central al DIICOT au mai ajuns și o serie de funcționari din instituțiile deconcentrate din Giurgiu pentru care s-au emis, de asemenea, ordonanțe de reținere.

Acuzațiile ce li se aduc celor implicați în acest dosar amplu sunt dintre cele mai grave, pornind de la constituirea unui grup infracțional, organizat pe paliere; trafic de influență, fals intelectual și uz de fals, proxenetism și trafic de persoane, camătă, disimularea deținerii dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile obținute prin mijloace ilicite, deținerea și portul fără drept a armelor de foc, jocuri de noroc ilegale, contrabandă cu țigări și aur, spălare de bni prin realizarea unor lucrări în cadrul programului PNDL, iar lista continuă.

Toți cei reținuți miercuri pentru 24 de ore vor fi prezentanți astăzi judecătorilor, cu propunere de areastare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...