Cutremur Turcia: A picat blocul cu ei, au căzut de la etajul 9 și au supraviețuit!

Cutremur Turcia: O salvare miraculoasă a avut loc la etajul 9 al unui bloc din Adana care s-a prăbușit. Abdurrahman Arnas și soția sa s-au trezit brusc la etajul 4, apoi la pământ.

Seval Seyhan Arnas arată către molozul care până acum trei zile era blocul de 13 etaje unde locuia cu soțul ei, Abdurrahman Arnas.

În momentul producerii cutremurului de magnitudine 7,8 pe Richter, Seval și Abdurrahman se aflau în apartamentul lor de la etajul 9, împreună cu mama lor, cu frații lui Abdurrahman Arnas, Fatih Arnas și Burak Arnas, cu fiica unuia și cu iubita celuilalt. Toată lumea dormea. Dintr-o dată, s-au trezit la etajul patru apoi la pâmânt. În câteva clipe.

Abdurrahman Arnas și soția sa Seval Seyhan Arnas, la ieșirea din spital. Foto: Hürriyet

La ieșirea din spital, Abdurrahman a povestit pentru Hürriyet cum a trăit cutremurul:

– Soția mea, Seval, m-a trezit că e cutremur… Se aude un sunet ciudat. Dintr-o dată clădirea a început să se prăbușească.

– Doi pereți s-au prăbușit pe spatele meu. Am ieșit, soția mea m-a ajutat.

– Ne-am rostogolit amândoi brusc de la etajul 9, la etajul al patrulea, apoi până la pământ…

– Eram la pământ, dar toată familia noastră era sub dărâmături.

– Doamne ferește ca cineva să moară. Am crezut că eu sunt mort.

– Nu vreau să-mi pierd întreaga familie.

În timp ce povestea acestea, Abdurrahman plângea.

Mai târziu în noapte, el a primit un mesaj de la Seval Seyhan Arnas. „Se spune că nepotul nostru de 16 ani a fost scos și dus la spital în timp ce eram noi internați. Am vorbit la toate spitalele, nu l-am găsit. I-am mesaj apoi lui Zeydan Karalar (primarul Adana, n.r.)”, a fost mesajul primit de Abdurrahman.

Când primarul municipalității metropolitane Adana, Zeydan Karalar, și-a dat seama că a avut loc un cutremur, a intrat sub masă împreună cu soția sa. Imediat ce s-a terminat, a plecat din casă și s-a dus la municipalitate. Karalar a declarat că oamenii din Adana se tem în mod natural să intre în casele lor. „Au fost montate corturi împreună cu AFAD, au fost pregătite săli, iar eforturile noastre de căutare și salvare continuă în moloz”, a spus el. La întâlnirea din centrul de criză s-a spus că aproape toate clădirile din Adana sunt distruse. Sunt clădiri construite la sfârșitul anilor 90. „S-au prăbușit, nu aveau fier”, este o vorbă cu mult adevăr în ea.

„Nu poate fi explicat, nu poate fi descris, doar cei vii știu”

O altă poveste: Serdar Işıkel, soţia lui şi cele patru fiice dormeau, au fost treziţi de tremuratul şi ţipetele fiicei lor mai mari. Fetele s-au prăbușit între paturi, iar mama și tatăl s-au dus în prag. Au așteptat să treacă cutremurul, apoi și-au luat pisica și s-au repezit în stradă. Serdar Işıkel a spus: „Nu poate fi explicat, nu poate fi descris, doar cei vii știu”.

Cutremur Turcia: Minciuni pe social media

Adana Sports Hall. Toți cei din sală așteptau ora 8 seara. Au citit ei pe rețelele de socializare că va fi un cutremur la ora aia. “Acești cetățeni ai noștri au fost prinși de un mare cutremur în timp ce dormeau. Ei trec printr-o traumă uriașă. Și-au pierdut rudele, unii dintre ei își așteaptă rudele să iasă din dărâmături. Nu, nu trebuie să scrie astfel de minciuni… Este un păcat, când le scrii, ei trăiesc din nou acel cutremur”, spune Hürriyet.

Citește și Țările cu risc mare de cutremur. România, pe lista neagră

Mai multe articole...

Cele mai citite articole