Dabney Coleman, renumitul actor de comedie, a decedat la vârsta de 92 de ani

Publicat: 18 mai 2024, 09:23, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Dabney Coleman, renumitul actor de comedie, a decedat la vârsta de 92 de ani

Dabney Coleman, actorul care a adus o notă glorioasă de șmecherie în interpretarea unor răufăcători comici în filme precum „9 to 5” și „Tootsie”, a murit la vârsta de 92 de ani.

Dabney Coleman

Coleman a murit „în mod pașnic și rafinat” în casa sa din Santa Monica, California, joi, a declarat fiica sa, Quincy Coleman, într-o declarație făcută vineri în numele familiei. Deși este cel mai bine amintit pentru personajele sale arogante, lipsite de onestitate și nepăsătoare, Coleman a subliniat adesea că aceste roluri erau doar o prefăcătorie. „Sunt eu glumeț”, a spus el odată pentru New York Times. „Este doar un tip pe care îl joc, doar ca să mă prostesc, știți”, a explicat el.

Coleman a câștigat un premiu Emmy pentru rolul unui avocat în filmul de televiziune „Sworn to Silence” din 1987. De asemenea, a jucat roluri memorabile în filme precum „On Golden Pond” din 1981, unde a interpretat prietenul dentist decent al lui Jane Fonda, și în „War Games” din 1983, unde a fost un oficial federal de securitate.

Ultima sa apariție pe ecrane a fost interpretarea lui John Dutton Sr. în serialul TV „Yellowstone” în 2019, adăugând o notă finală carierei sale ilustre și variate.

Dabney Coleman va rămâne în amintirea publicului pentru talentul său de a aduce la viață personaje complexe și adesea amuzante, lăsând o moștenire durabilă în lumea filmului și televiziunii.