„Dacă ai putea uita că am fost actor ţi-ar plăcea să ai o pictură ca asta acasă?”. Sylvester Stallone, pictorul! (VIDEO)

Puțină lume știe că starul american Sylvester Stallone este un pictor foarte talentat. Nu este un hobby apărut odată cu punerea mănușilor de box în cui. Datează de peste o jumătate de secol.

Europenii pot vedea lucrările lui la o expoziție deschisă recent în Germania. „O retrospectivă la 75 de ani” – sub acest titlu, Sylverster Stallone expune în muzeul Hagen de lângă Dortmund peste 50 de lucrări realizate în ultimele 5 decenii. „Oamenilor care înţeleg pictura le place. Îi întreb: dacă ai putea uita că am fost actor ţi-ar plăcea să ai o pictură ca asta acasă? Da, spun ei. E greu cu prejudecăţile. E foarte greu să schimbi felul cum gândesc oamenii„, spune Sly.

Pensula e cea care te trage

În prezentarea expoziţiei, organizatorii vorbesc despre pictura compactă şi expresivă a artistului care exprimă în multe sensuri rolurile din film, dar în egală măsură au multe mesaje subtile. Starul american le-a explicat jurnaliștilor că pentru el pictura este ceva natural, un fel de terapie: „Pictam pentru mine, în loc să mă duc la psihiatru sau să vorbesc cu alţii şi să-i plictisesc. M-am gândit să pictez şi apoi totul a venit de la sine. Pensula e cea care te trage„.

Născut la New York, în 1946, Stallone a devenit celebru cu Rocky, povestea unui boxer, peliculă care a câștigat în 1977 un premiu Oscar pentru cel mai bun film, iar actorul o nominalizare la categoria cel mai bun actor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...