Beatrice Mahler: Dacă restricțiile se relaxează, vârstnicii sunt cei mai expuși riscurilor

După ce Alexandru Rafila a anunțat relaxarea restricțiilor la finalul lunii martie, managerul Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă în legătură cu relaxarea prematură.

Medicul specialist a afirmat că în ultima vreme s-a confruntat cu tot mai numeroase cazuri de pacienți, de regulă vârstnici și cu comorbidități, care ajung la medic când sunt deja grav afectați.   

Beatrice Mahler a avertizat că relaxarea în ceea ce privește mijloacele de protecție anti-COVID, precum masca sau distanțarea, s-ar putea dovedi periculoasă pentru persoanele cu probleme.

Cea mai expusă categorie este a pacienților cu comorbidități, care sunt sau nu vaccinați, în general vârstnici, care nu ajung în centele de evaluare decât atunci când boala este deja într-un stadiu avansat. Pe ei îi rugăm să vina la centrele de evaluare, este gratuit, trebuie să știe că pot ieși din casă fără probleme, să înțeleagă că evaluarea și acordarea tratamentului în primele 5 zile de la manifestarea simptomelor sunt esențiale”, a afirmat Mahler.

Managerul Istitutului a afirmat că se confruntă cu o presiune crescută pe zona de pneumologie, tocmai de la astfel de pacienți.

Important este ca oamenii să ajungă în aceste centre de evaluare. În acest moment atenția trebuie să se concentreze pe persoanele vârstnice, care trebuie îngrijite”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole