Cum să speli vasele corect – o metodă neobișnuită

Veți avea nevoie pentru spălarea vaselor murdare de două boluri. Unul va fi cu apă fierbinte și săpun, iar celălalt va avea apă rece, curată.

Scufundați vasele murdare în primul recipient și lăsați-le acolo pentru scurt timp. În acest timp, reziduurile alimentare și grăsimea se vor înmuia și vor fi ușor de îndepărtat cu un burete. Spălați-le apoi cu buretele și clătiți-le cu apa curată din bolul cu apă rece. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror reziduuri de spumă și detergent.
Regula principală este să clătiți întotdeauna cu apă curată. Apa trebuie schimbată după cum este necesar. Această metodă este una dintre cele mai bune modalități de a îndepărta rapid și eficient grăsimea persistentă de pe vase. De asemenea, economisește apă și detergent.

O greșeală comună

Este important să nu faceți o greșeală comună. De exemplu, nu puteți spăla vasele prea grase fără a le curăța mai întâi. Trebuie să îndepărtați toate resturile alimentare și grăsimea.

Înmuierea vaselor într-o soluție concentrată de săpun funcționează mai bine decât spălarea resturilor de mâncare cu un burete, într-o apă care curge. Această tehnică elimină pasul care consumă cel mai mult timp, și anume deschiderea și închiderea repetată a apei pentru a clăti fiecare furculiță sau farfurie.

Un flux continuu de apă este neindicat și din punct de vedere economic și al utilizării raționale a apei.

Poate dura ceva timp până te obișnuiești cu noul mod de a spăla vasele, dar pe termen lung vei economisi timp și apă. Formarea acestui obicei sănătos îți va reduce semnificativ și facturile.