Dacă vă plac filmele made in Romania: Ce producții autohtone de excepție se pot vedea la TIFF 2021

Ediția din 2021 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va cuprinde un maraton de filme româneşti, dar şi un record de filme în premieră mondială, după cum anunță organizatorii festivalului.

Filmul românesc este ‘regina balului’ la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august, Cluj-Napoca), mai mult ca niciodată fidel misiunii sale de a promova şi susţine dezvoltarea cinematografiei autohtone. Un număr impresionant de 45 de titluri, dintre care 32 de lungmetraje si 13 scurtmetraje, constituie selecţia de filme româneşti din programul acestui an”, spun organizatorii într-un comunicat.

Nu mai puțin de 13 premiere mondiale

Conform sursei de mai sus, cele trei filme care reprezintă România la Festivalul de la Cannes vor putea fi văzute, pentru prima oară în ţară, la TIFF 2021. „Inclus în secţiunea Quinzaine des Realisateurs, Întregalde (r. Radu Muntean) spune o poveste captivantă cu accente de thriller despre limitele generozităţii. Cele două scurtmetraje, When Night Meets Dawn (r. Andreea Borţun) şi Interfon 15 (r. Andrei Epure), proiectate în Quinzaine des Realisateurs, respectiv Semaine de la Critique, se numără printre cele 11 titluri care concurează pentru cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF”.

Selecţia de film românesc de la TIFF 2021 beneficiază de nu mai puţin de 13 premiere mondiale, printre care: Complet necunoscuţi (r. Octavian Strunilă), remake românesc al comediei italiene Perfetti sconosciutti; România sălbatică (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), un impresionant proiect documentar dedicat naturii din ţara noastră, realizat pe parcursul a opt ani, şi documentarul foto-roman Spioni de ocazie (r. Oana Giurgiu), dar şi episodul pilot al serialului HBO Ruxx (r. Iulia Rugină) şi Rondul de noapte, noul film al veteranului Iosif Demian, omagiat la TIFF în secţiunea 3×3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...