Dacia Sandero, cea mai bine vândută mașină din Franța în ianuarie

Dacia Sandero, inclusiv modelul Stepway, a devenit, în premieră, cea mai vândută mașină de pe piața franceză, pe o piață în scădere. După ce a devenit numărul 1 în Spania, unde a depășit SEAT Leon, Sandero a cucerit și piața sa cea mai mare, Franța.

Luna trecută, Sandero a reușit să vândă, în Franța, 9.000 de exemplare, din cele două generații ale mașinii. Noul Sandero a raportat 7.249 unități înmatriculate, ceea ce l-a plasat automat pe locul al doilea al Topului celor mai vândute mașini din Franța, iar vechiul Sandero a înregistrat și el 1.636 unități vândute. Astfel, Sandero a ajuns la 8.885 de automobile înmatriculate, depășind cu aproape 1.000 de unități Peugeot 208.

Modelul produs în Maroc și în România a atins o cotă de piață de 7% (5,7% plus 1,3%), după ce anul trecut, Sandero avea doar 2,5% din piața de autoturisme franceză, dar Dacia Sandero a făcut performanță și în anii trecuți în Franța, unde a devenit cea mai vândută mașină către clienții persoane fizice.

Cea mai ieftină mașină nouă

Dacia Sandero costă pe piața franceză 8.290 euro, fiind cel mai ieftin automobil nou disponibil, iar cu toate subvențiile și primele de casare, Sandero poate fi cumpărat cu 5.690 euro. De altfel, Dacia a reușit să obțină o creștere imensă în ianuarie 2021, în Franța, cu 11.417 autoturisme înmatriculate, o creștere de 95%, față de cele 5.832 unități înmatriculate anul trecut.

Iar unul dintre motive e oferta de motoare cu emisii scăzute de CO2, care astfel se încadrează la bonusurile acordate de guvern în sistemul bonus/malux, iar recordul din ianuarie a propulsat Dacia la o cotă de piață totală de 9%. În plus, strategia Renault de repoziționare a celor două mărci, Dacia și Renault, a generat stoparea producției modelului de clasă mică Renault Twingo, iar clienții s-u îndreptat spre modelul românesc.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...