Dacian Cioloș: Cerem responsabilitate din partea PNL și UDMR pentru formarea rapidă a unui nou Guvern

Publicat: 12 oct. 2021, 10:33, de Raluca I. Heroiu, în POLITICĂ , ? cititori
Dacian Cioloș: Cerem responsabilitate din partea PNL și UDMR pentru formarea rapidă a unui nou Guvern
Dacian Cioloș_INQUAM_Photos_George_Calin

Dacian Cioloș, desemnat pentru funcția de premier, cere responsabilitate din partea PNL și UDMR pentru formarea rapidă a unui nou Guvern.  

Cioloș spune că a discutat telefonic cu liderii PNL și UDMR, iar o primă rundă de negocieri cu aceștia va avea loc miercuri după-amiază.

„De foarte multe ori au clamat responsabilitatea, sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate, mai ales într-o perioadă în care mor zilnic oameni în spitale. Obiectivul nostru e clar: să pregătim un guvern care să treacă rapid de Parlament și să poate gestiona criza. Vom apela la partenerii nostri de guvernare. Nu cred că aceeste partide (PNL și UDMR) vor refuza, pentru că asta ar însemna prelungirea crizei. De foarte multe ori au clamat responsabilitatea. Sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate, mai ales într-o perioadă în care mor zilnic oameni în spitale. Oferim responsabilitate și cerem responsabilitate și din partea PNL, UDMR și a minorităților, cu care vom lansa discuții pentru formarea guvernului”, a spus Cioloș.

Întrebat dacă nu consideră că USR a încălcat protocolul în momentul în care a votat moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Cîțu, liderul USR a răspuns: „Nu, pentru că noi acolo nu am votat împotriva unui program de guvernare stabilit prin acel protocol al coaliției. (…)Cred că într-o primă fază e nevoie să vedem dacă partenerii noștri sunt gata să-și asume acest proiect politic”.