Cioloș, critic la adresa președintelui Iohannis: „Bine ar fi să aibă mai puține opinii partinice”

Faptul că președintele Klaus Iohannis a anunțat că și-ar dori ca viitorul premier să fie tot Ludovic Orban și modul evident în care sprijină guvernul liberal îl nemulțumește pe Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR PLUS. Acesta consideră că primul om în stat ar trebui să dovedească mai multă echidistanță.

Întrebat dacă va accepta să colaboreze într-un Guvern liberal cu Ludovic Orban în continuare premier, Dacian Cioloș a spus că nu se pune deocamdată problema premierului, cât timp alegerile nu au avut loc, și l-a îndemnat pe Klaus Iohannis la mai puține „opnii partinice”.

„Premierul nu-i decis acuma, din discuții la televizor sau telefon, acum discuția e despre ce vrea să facă fiecare partid, ce candidați are, după ce trec alegerile o să discutăm. Deocamdată, asta nu e prioritatea mea, bine ar fi ca și președintele să aibă mai puține opinii partinice și să lase alegătorii români să decidă cine ce partid ce rezultat va avea. Apoi, evident, președintele are acest drept, de a desemna premierul. Nici președintele nu poate să știe sută la sută că PNL-ul va ieși pe prima poziție și va desemna premier”, a spus Cioloș luni, la o emisiune difuzată de Libertatea.

O relație de colaborare, dar critică

Întrebat care este în prezent relația cu cel care l-a desemnat în 2015 drept premier, Cioloș a definit-o drept bună, deschisă, de colaborare: „discutăm din când în când, câteodată eu îl sun, câteodată mă sună dânsul”.

A revenit însă asupra ideii că primul om în stat se implică prea mult în politica internă, fiind un evident susținător al liberalilor și al Guvernului condus de aceștia.

„Din păcate, președintele a preluat în mod proactiv această comunicare pe care ar trebui să o facă Guvernul. Sentimentul meu este că președintele a preluat această responsabilitate. Văd că se substituie câteodată Guvernului, susține înmod proactiv PNL-ul, mai multă echidistanță în campanaia electorală ar prinde bine pentru toată lumea”, a criticat copreședintele USR PLUS.  

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole