Dacian Cioloș, despre protestele din București: Pot să înțeleg nemulțumirea, dar atâta vreme cât vaccinarea este voluntară nu văd motivele protestelor

Preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că nu înţelege motivele celor care protestează în Capitală faţă de certificatul verde şi vaccinare, întrucât imunizarea este voluntară.

Cioloş arată că în alte state ale Uniunii Europene, dacă rata de vaccinare este ridicată, numărul celor care ajung în stare gravă la spitale este mult mai mic. În București, liderul USR PLUS afirmă că lucrurile par scăpate de sub control din punctul de vedere al infectărilor.

Pot să înţeleg nemulţumirea, dar, atâta vreme cât vaccinarea este voluntară, nu văd motivele protestelor, mai ales că eu văd în alte state membre –  unde rata de vaccinare este ridicată – chiar dacă a crescut numărul infecţiilor, numărul spitalizărilor şi al pacienţilor grav este mult redus faţă e ceea ce se întâmplă în România”, a declarat, la Digi 24, Dacian Cioloş.  

Vedem asaltul asupra secţiilor ATI şi asupra spitalelor în general”, a adăugat preşedintele USR PLUS, adăugând că nu politicienii pot să-i convingă pe oameni de vaccinare, ci medicii.  

Campania de vaccinare a înregistrat incoerenţe, pentru că, pe de o parte, îi încurajam pe oameni să aibă grijă şi să se vaccineze, dar pe de altă parte am relaxat  măsurile destul de devreme în comparaţie cu alte ţări din UE fără să stabilim o legătură cu ceea ce se întâmplă pe tren şi iată că, în Bucureşti cel puţin, lucrurile par scăpate de sub control din punctul ăsta de vedere al infectărilor”, a adăugat Cioloş.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...