Dacian Cioloș: „Excluderea lui Danileţ din magistratură arată rău”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă că PNL, PSD şi UDMR „încep distrugerea justiţiei”, menţionând că excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură „arată rău din orice punct de vedere” şi România îşi compromite iremediabil parcursul european.

„PNL, PSD şi UDMR încep distrugerea justiţiei. Puţina reformă realizată va face paşi uriaşi înapoi din cauza coaliţiei girate de preşedintele Iohannis. Ne compromitem iremediabil parcursul european şi ne alăturăm Poloniei şi Ungariei pe lista de ţări-problemă. Excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură arată rău din orice punct de vedere privim lucrurile. Chiar şi dacă această decizie a CSM va fi întoarsă de Înalta Curte, semnalul a fost dat. Judecătorii trebuie să aibă mare grijă, oricine poate păţi ce a păţit Danileţ. Pe lângă cazul său, am tot primit informaţii în ultimele luni că mai mulţi judecători şi procurori se simt timoraţi şi se află în diferite stadii de cercetări disciplinare”, a scris Cioloş luni pe Facebook.

Cioloș spune că ţara noastră se va îndrepta spre scenariile din Polonia sau Ungaria

El a menţionat că dacă ţara noastră se va îndrepta spre scenariile cunoscute din Polonia sau Ungaria, „cu un DNA fără dinţi şi cu magistraţi timoraţi„, rezistenţa trebuie să fie pe măsură şi „USR va fi în prima linie”.

Respect independenţa justiţiei şi neamestecul politicienilor în treburile ei interne, dar ştiu şi că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, inventată de PSD, nu e desfiinţată, cum nici legile justiţiei făcute de Dragnea şi Iordache nu au fost complet modificate. Şi cunosc din vechea coaliţie rezistenţa la orice modificare. Vă reamintesc doar că fitilul care a destrămat coaliţia cu PNL şi UDMR a pornit tot de la Justiţie şi de la dorinţa foştilor colegi de a scăpa de Stelian Ion, pentru că nu era controlabil. Nu vreau să cred că ne îndreptăm spre scenarii cunoscute, precum cele din Polonia sau Ungaria, cu un DNA fără dinţi şi cu magistraţi timoraţi. Dacă însă se întâmplă acest lucru, rezistenţa trebuie să fie pe măsură şi vă garantez că USR va fi în prima linie”, a adăugat liderul USR.

Mai multe articole...

3 COMENTARII

 1. Dacian Cioloș are perfectă dreptate.
  Jaful şi distrugerea justiției… este chiar următor pas făcut de către al nostru, al vostru politician, corupt şi murdar… spre acceptarea războiului și distrugerea României. ( De la Est la Vest de la Nord la Sud)
  Greul și anevoiosul Război este pregătit temeinic cu întreg arsenal, la Marea Neagră.
  Dezordinea, Corupția și Sărăcia este locul perfect de instaurare a unui război-apocaliptic

 2. Deputatul PNL Cristian Băcanu afirmă că România riscă să piardă din nou la CEDO după excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură.

  „Statul român riscă să piardă din nou la CEDO după excluderea domnului judecător Cristi Danileţ din magistratură de către secţia pentru judecători a CSM (aşa cum a pierdut şi în cazul Kovesi). Un judecător a fost dat afară pentru că a postat un film în care făcea sport. În acest context, ne putem întreba dacă este cumva greşit ca un magistrat să joace fotbal, tenis sau baschet sau dacă ar fi greşit să posteze imagini realizate în timpul practicării alpinismului. Dacă este permis ca un judecător/procuror să practice aceste sporturi, cu siguranţă trebuie să fie permisă şi exprimarea susţinerii acestora prin exemplul personal. A interpreta legea altfel, ar însemna să acceptam fie că judecătorii şi procurorii nu pot participa la activităţi fireşti, fie că aceste activităţi ar fi ruşinoase sau imorale”, a scris Băcanu, marţi, pe Facebook.

 3. Ticăloși neamului ro-țigănesc … PSD care nu mai vrea sa audă de Schengen. Ciolacu: „Vorbiți cu ministrul de Interne, eu nu sunt la guvern”
  Ce spuneți ce fel de sânge au acești ticăloși ? Cum vrea acești mizerabili tovarăși să distrugă viaţa, aruncându-vă propria voastră viaţa la groapa de gunoi?
  Unde a dispărut marele iubitor, patriot Cîţu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole