Dacian Cioloș: „Fondul de rezervă e în continuare folosit de premier ca să premieze probabil primari care îl susțin politic”

Dacian Cioloș îi pune în cârcă premierului Florin Cîțu situația din marile orașe, unde cetățenii stau în frig din cauza scumpirii gazului. Cioloș afirmă că guvernul a dat cadouri politice primarilor, din fondul de rezervă.

Toate orașele mari sunt afectate. Din păcate, am văzut, fondul de rezervă e în continuare folosit de premier ca să premieze probabil primari care îl susțin politic. E păcat că ajungem în astfel de situații. Avem nevoie și aici să dăm o perspectivă clară primarilor”, a declarat Cioloș, la TVR 1.

USR propune subvenții pentru CET-uri, reducerea TVA pe o perioadă limitată de la 19% la 5% pentru energie, eliminarea plății costului pentru certificatele verzi pentru o anumită perioadă. „Avem resurse puține și trebuie să le cheltuim în mod eficient, în mod transparent și să nu distrubuim bani doar pentru a plăti obiective politice”, a mai precizat Cioloș. Întrebat dacă un guvern condus de el ar aloca banii din fondul de rezervă în alt mod, Cioloș a răspuns: „Nu se vor duce către primari, pentru că nu este rostul fondului de rezervă să dea bani către primari. Un fond de rezervă presupune să ai bani pentru ca într-o situație de urgență, cum e cea din sănătate, să poți să direcționezi rapid bani, nu să plătești cadouri politice unora care le-au susținut la tine în partid.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...