Dacian Cioloș minte: Comisia Europeană nu a suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei

Fostul premier Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe, a anunțat astăzi, într-un mesaj pe Twitter că Executivul de la Bruxelles suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei, trimis de guvernul lui Viktor Orbán, dar informația furnizată de acesta este falsă.

Grupul Renew Europe din Parlamentul European  i-a transmis, pe 29 iunie 2021, șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare în care îi solicită să nu aprobe planul de redresare al guvernului lui Viktor Orbán până când nu va fi adoptat un sistem eficient antifraudă în Ungaria, scrie G4 Media.

În scrisoare, europarlamentarii Renew propun ca, mai întâi, Viktor Orbán să acorde Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) acces la lista beneficiarilor finali ai banilor din Planul de redresare și reziliență.

O altă propunerea vizează ca persoanele și entitățile cu istoric de nereguli financiare „grave” sau de conflicte de interese să nu poată primi fonduri prin Planul de redresare. De asemenea, grupul Renew solicită ca legile care împiedică jurnaliștii de investigație și organizațiile societății civile să acceseze informațiile publice să fie abrogate sau revizuite. 

Scrisoarea adresată șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen este semnată de Dacian Cioloș, Katalin Cseh (vicepreședinte), Luis Garicano (vicepreședinte) și Valérie Hayer (coordonator pentru afaceri bugetare al Renew).

Numai că afirmația din mesajul de azi de pe Twitter a lui Dacian Cioloș este falsă.

Potrivit informațiilor noastre, Comisia Europeană nu a suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei, trimis de Guvernul lui Viktor Orbán, iar o decizie în acest sens urmează să fie luată abia la sfârșitul acestei luni.

Ca atare, oficialii europeni au confirmat pentru PUTEREA că informația lansată astăzi de Dacian Cioloș este falsă, adică nu s-a suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. DOMNUL CIOLOS A REZOLVAT TOATE PROBLEMELE CETATENILOR ROMANIEI CARE DUC ASTAZI O VIATA CA IN POVESTI SI ACUM PRIN CEEA CE FACE NU MAI POATE DE GRIJA UNGARIEI, CA ACEASTA TARA NU ACCEPTA REGULI IMPUSE DE UNIUNEA EUROPEANA. DOMNULE CIOLOS, DACA S-AR PUTEA SIGUR ASI DORI SA MA MUT IN UNGARIA SI SA AM UN PRIM MINISTRU DE TALIA LUI VICTOR ORBAN CARE NU ACCEPTA TOT CE IMPUN CEI DE LA UNIUNEA EUROPEANA CARE PE ZI CE TRECE TOT MAI MULT PAR A FI BOLNAVI CU CAPUL, INCLUSIV AI NOSTRI CARE CHIPURILE REPREZINTA INTERESELE ROMANIEI LA UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole