Dacian Cioloș se pregătește să demisioneze de la șefia Renew Europe

Eurodeputatul Dacian Cioloş afirmă că, dacă va fi ales preşedinte al USR PLUS, va renunţa la calitatea de preşedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, iar principalul său obiectiv va fi conducerea partidului.

Mi-e foarte clar că, dacă voi fi ales preşedintele partidului, nu pot să exercit amândouă poziţiile, şi de preşedinte al grupului Renew, şi de preşedinte al partidului. E vorba de responsabilităţi executive aici”, a declarat Dacian Cioloş duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV. Întrebat dacă va renunţa la calitatea de europarlamentar, Cioloş a răspuns:„ Nu mi-am pus problema asta, deocamdată consider că mandatul acela de europarlamentar simplu pot să-l realizez”. Cioloş a precizat că principalul său obiectiv va fi conducerea partidului, în cazul în care va fi ales în fruntea USR PLUS.

Va „continua treaba” în partid

Important e să depăşim ideea aceasta de tabere, să facem şi nişte modificări în statut, în urma cărora partidul să nu fie condus doar de o tabără majoritară, ci să dăm posibilitatea de exprimare şi de reprezentare, inclusiv în Birou Naţional, a mai multor tabere, pentru că avem nevoie de un partid puternic, avem nevoie de un partid mare care să poată să abordeze alegerile din 2024 de pe poziţia de maturitate, de soliditate, de claritate din punctul de vedere al viziunii şi de pe poziţia de partid unit”, a mai afirmat Cioloş, în aceeaşi emisiune.

Cioloş a precizat că dacă va pierde alegerile pentru preşedinţia partidului, va „continua treaba” în partid, în Parlament şi în spaţiul public. Votul electronic pentru alegerea preşedintelui USR PLUS este în defășurare, urmând să se finalizeeze cu un Congres, în octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...